Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté vyšetřovali případ znásilnění

Opět zde hrál hlavní roli cizinec 

    Kriminalisté objasnili případ znásilnění na Rakovnicku
 
Kriminalisté o uplynulém víkendu započali prošetřovat případ znásilnění. Devatenáctiletá dívka z Rakovnicka, oznámila v neděli, tj. 18. listopadu 2012, v brzkých ranních hodinách, že byla v obci Řevničov, na místní ubytovně znásilněna, pro ni neznámým mužem, který hovořil cizím přízvukem. Dívka uvedla kriminalistům popis pachatele.  Ti pak podezřelého nedaleko místa činu zadrželi. Jednalo se o čtyřiatřicetiletého cizince, bulharské národnosti, který v České republice byl na pracovní povolení. Kriminalisté podezřelého umístili do policejní cely a v případu byly zahájeny úkony trestního řízení, pro podezření ze zločinu znásilnění. Kriminalisté na místě činu zajistili několik důkazních stop. Muž si dne 19. listopadu 2012 převzal sdělení obvinění  z výše uvedeného trestného činu. Za tento mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let.  K okresnímu soudu v Rakovníku byl podezřelý předveden dne 20. listopadu 2012. Dosahující soudce muže poslal do vazební věznice v Praze. Zde bude vyčkávat na soud. Muž se ke svému činu nedoznal.
      Policisté z Územního odboru Rakovník chtějí v rámci tohoto případu ukázat na skutečnost, že se v našem regionu nejedná o první případ takovéhoto charakteru. V loňském roce se podobná událost udála v Rakovníku a pachatelem zde byl občan Rumunské národnosti.  
       Z tohoto důvodu bychom rádi apelovali na ženy, bez ohledu na věkovou kategorii,  aby si uvědomovali, za jakých okolností, na jakých místech a v jaké souvislosti a  hlavně - s kým se seznámí s pro ně, v danou chvíli, cizími muži.  Mnohdy krátký flirt  a jazyková bariéra může přerůst  či zapříčinit velkou osobní tragédii a celoživotní psychickou újmu. Je nutné včas a střízlivě vyhodnotit situaci a eliminovat případné rizikové faktory. Uveřejnění podobných případů má především a pouze preventivní charakter. Proto se snažíme alespoň touto cestou veřejné prevence,  apelovat na ženy všech věkových kategorií, aby ony sami si uvědomily případná rizika. Zda jim seznámení, v tu danou chvíli s pro ně neznámým mužem, stojí za možné těžkosti či celoživotní újmu.
28. listopadu 2012
nprap. Jana Žáčková 

vytisknout  e-mailem