Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté vyšetřují dvě smrtelné dopravní nehody

BEROUNSKO – Dva cyklisté přišli o život. 

Berounští kriminalisté vyšetřují dvě vážné dopravní nehody, ke kterým došlo během tří dnů na našem okrese. Při obou těchto nehodách došlo k úmrtí cyklistů.

 

K první dopravní nehodě vyjížděli policisté dne 25. 8. 2016 v 17,25 hod., v obci Loděnice, kde došlo ke střetu vozidla tovární značky VW Passat, jehož řidičem byl 56letý muž odbočující ve směru na obec Chrustenice a 53letého cyklisty jedoucího po hlavní pozemní komunikaci. Po střetu došlo k pádu cyklisty na zem, který na místě podlehl následkům svého zranění. U řidiče automobilu byla na místě provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem.

 

Ke druhé tragické dopravní nehodě došlo dne 28. 8. 2016 v 19,18 hod. na pozemní komunikaci mezi obcemi Neumětely ve směru na obec Lochovice. Zde došlo ke střetu vozidla tovární značky VW Golf, jehož řidičem byl 25letý muž se 73letým cyklistou. Ten na místě nehody svým zraněním podlehl. U řidiče vozidla byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem.

 

V současné době vyšetřují kriminalisté příčinu a okolnosti obou těchto tragických dopravních nehod a zároveň apelují na všechny řidiče, aby při své jízdě dbali zvýšené opatrnosti, neboť v tomto období se v silničním provozu pohybuje zvýšený počet cyklistů.

 

Následky střetů vozidla s cyklistou bývají často fatální. Před jízdou na kole je vhodné použít cyklistickou helmu a to i v případě, že se jedná o osobu starší 18ti let, která již tuto povinnost ze zákona nemá. Statistiky dokazují, že při pádu s kola je nevíce ohrožena hlava cyklisty. Není proto výjimkou, že právě použití helmy může velkou měrou zmírnit následky zranění a v některých případech i zachránit život.

 

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
29. srpna 2016

vytisknout  e-mailem