Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté vyšetřují násilný čin v Neprobylicích na Kladensku

KRAJ/KLADENSKO - Úmrtí dvou mužů prověřují kriminalisté jako vraždu a následnou sebevraždu. 

Prověřování případu v Neprobylicích na Kladensku stále probíhá . . .

V souvislosti s násilným činem, který prověřují kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje jako vraždu a následnou sebevraždu, kdy starší z mužů měl usmrtit mladšího a pak obrátit zbraň proti sobě, provádějí ještě stále prověřování.

Zbraň, z níž měl starší z mužů střílet, zaslali kriminalisté na odbornou balistickou expertízu, jejíž výsledek zatím nemají k dispozici. Nicméně vědí, že muž, který měl ze zbraně střílet, nebyl držitelem zbrojního průkazu na žádnou ze skupin a rovněž ani žádnou zbraň nevlastnil. Tu si zapůjčil od svého známého, ktery je držitelem zbraně i zbrojního průkazu. Tuto záležitost již řeší Odbor pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Podle zatím dosavadních šetření měly být motivem tohoto činu osobní neshody mezi oběma muži.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
8. září 2022

________________________________________________________________________________________________________________

Krajští kriminalisté prověřují okolnosti úmrtí dvou mužů, kteří byli nalezeni v objektu Euroinstitutu v Neprobylicích na Kladensku, v bytové jednotce, bez známek života. Oznámení o tomto případu přijali policisté prostřednictvím linky 158 od rodinného příslušníka. V bytě byla nalezena také krátká střelná zbraň.

Na místě, kde k tragické události došlo, prováděli kriminalisté potřebná šetření a úkony trestního řízení ke zjištění okolností, k nimž v bytě došlo. Zajištěna byla také krátká střelná zbraň pro balistické zkoumání a nařízena soudní pitva obou mužů ve věku 59 a 75 let.

Danou událost prověřují kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje jako vraždu a následnou sebevraždu, kdy střelcem měl být starší z mužů. I nadále kriminalisté zjišťují okolnosti, za kterých k činu došlo a jeho důvody.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
1. dubna 2022

 

 

 

vytisknout  e-mailem