Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté vyšetřují vraždu v Jihlavě

KRAJ VYSOČINA: Výsledky pitvy prokázaly, že muž zemřel násilnou smrtí 

Případ si převzali krajští kriminalisté
Z výsledků pitvy vyplynulo, že na mužově smrti má podíl cizí osoba
 
Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina prověřovali okolnosti úmrtí šedesátiletého muže, jehož tělo bylo nalezeno uplynulou sobotu navečer uvnitř prodejny Chytrý kuřák na ulici Dvořákova v Jihlavě.
 
Oznámení o nálezu těla jsme přijali od kolegyně zemřelého muže v sobotu 14. března krátce po šestnácté hodině. Na základě prvotního ohledání těla zemřelého muže nic nenasvědčovalo tomu, že by na jeho úmrtí mohla mít podíl nějaká cizí osoba. Přesto se na místo dostavil kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava a kriminalisté důkladně ohledali místo, kde bylo tělo nalezeno a ke zjištění přesné příčiny a doby úmrtí nařídili pitvu.
 
V úterý 17. března jsme obdrželi předběžné výsledky pitvy, z nichž vyplynulo, že muž zemřel násilnou smrtí. Z tohoto důvodu se v úterý odpoledne kriminalisté na místo činu opětovně vrátili a prováděli zde další úkony trestního řízení. Případ si na místě převzali kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.
 
Vzhledem k tomu, že vyšetřování případu a pátrání po pachateli násilného trestného činu je na samém počátku, tak zejména z taktických důvodů, nemůžeme v tuto chvíli sdělit žádné konkrétní podrobnosti. Zveřejnění podrobných informací by totiž mohlo narušit průběh dosavadního vyšetřování.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
18. březen 2015 
 

vytisknout  e-mailem