Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté z Otrokovic vypátrali zloděje motocyklu

ZLÍNSKO: Motocykl vrátili majiteli. 

Kriminalisté z Otrokovic ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež třicetiletému muži žijícímu v Otrokovicích, protože koncem dubna odcizil motocykl zaparkovaný u panelového domu v Otrokovicích, uschoval ho na jiném místě a chtěl ho později prodat a přijít k penězům. Muž se nejprve přiznal, po několika dnech ale tvrdil, že si motocykl jenom vypůjčil. O jeho vině rozhodne soud.

Koncem dubna přijali policisté z Otrokovic trestní oznámení o odcizení motocyklu značky Suzuki v hodnotě asi dvacet tisíc korun, který byl zaparkovaný na parkovišti u panelového domu v Otrokovicích a uzamčený lankovým zámkem. Policisté začali pátrat po pachateli.

Po třech dnech jim oznámila provozovatelka restaurace v Otrokovicích, že ráno při úklidu zjistila, že vzadu za restaurací stojí za plachtou přikrytý motocykl, ke kterému se nikdo nehlásí. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se jedná právě o odcizený motocykl. Vrátili ho majiteli a dál pátrali po zloději. Po pár dnech prověřování zjištěných informací a vyhodnocování stop už tušili, kdo je pachatelem krádeže.

Podezřelý muž se při výslechu ke svému jednání přiznal, sdělil, že je ve finanční nouzi a napadlo ho, že si prodejem motocyklu přivydělá nějaké peníze. Motocykl v průběhu noci odtáhl ze zaparkovaného místa a uschoval ho pod plachtu vzadu za restaurací, kde si ho chtěl později vyzvednout. Po pár dnech si to rozmyslel a tvrdil, že si motocykl jenom vypůjčil.

Třicetiletý muž žijící v Otrokovicích byl již osmkrát soudně trestaný, nyní je podezřelý z trestného činu krádež, za který mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na dva roky.   

21. července 2022, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Nalezený motocykl

Nalezený motocykl 

Detailní náhled

Nalezený motocykl 2

Nalezený motocykl 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem