Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté zabránili možným podvodům

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Chtěl někdo připravit nezaměstnané lidi o tisíce korun? 

 

Uherskohradišťští kriminalisté ochránili řadu lidí bez práce před možným podvodem, jehož se mohli stát obětí. Od ranních hodin ve čtvrtek 15. března měli ke stolku jedné z kaváren v Uherském Hradišti přicházet objednaní zájemci o práci, kterou jim na svých inzerátech nabízela firma Sorbone One s.r.o. s jednatelem z Jihlavy. Tak jako na dalších místech v republice měli zájemci o lukrativní pracovní pozice sepsat základní informace a následně zaplatit několik tisíc korun za školení, které bylo vstupní podmínkou pro přijetí do zaměstnání. Po vyřízení těchto záležitostí měli uchazeči ani ne do jednoho měsíce nastoupit do práce.

Policisté zjistili, že by k takovým schůzkám mělo dojít právě v centru Hradiště, a tak od rána celé dění monitorovali. Zájemců o práci přišla celá řada. Jen se nemohli dočkat člověka, který by jim nabízenou práci zprostředkoval. Žádný ze zástupců společnosti včera do kavárny na sjednané schůzky nedorazil ani svou nepřítomnost zájemcům nevysvětlil. Je pravděpodobné, že zklamaní lidé mohou být spíše rádi, protože z poznatků z jiných míst v republice vyplývá, že „přijatí“ lidé, kteří zaplatili vstupní školení, v den nástupu do práce místo pracovních úkolů dostali jen omluvné a výmluvné informace, že vše se komplikuje kvůli různým problémům a nástup se odkládá. Je také s podivem, že v inzerátu tato společnost uvedla jako sídlo své pobočky dům v centru Uherského Hradiště, kde žádná taková firma vedená není.

Žádný z nezaměstnaných lidí tak včera neplatil za školení tisíce korun, které by v přislíbeném zaměstnání nemusel vydělat, protože by ani neměl do jakého zaměstnání nastoupit. Kriminalisté doporučují všem zájemcům o zaměstnání, kde podmínky pro přijetí vyžadují nestandardní postup nebo úhradu nutného školení, aby si dobře prověřili, jaké společnosti a z jakých důvodů mají peníze platit.

 

16. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem