Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kriminalisté žádají o pomoc při pátrání po totožnosti utonulého muže

Jihočeský kraj – Od včerejšího večera kriminalisté pracují na ztotožnění nalezeného muže. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Od včerejšího večera pátrají kriminalisté po totožnosti utonulého muže, jehož nález oznámil na linku 158 muž, který se projížděl na loďce po Lipenské přehradě poblíž Dolní Vltavice na Českokrumlovsku.
 
Podle dosud zjištěných skutečností mohlo být tělo ve vodě maximálně měsíc a půl od doby nálezu. Utonulému mohlo být mezi třiceti až padesáti lety. Vysoký byl mezi 160 cm až 170 cm. Muž měl na sobě modro-černou šusťákovou bundu tzv. klokanku se zapínáním u krku a tmavě šedé sportovní kalhoty s koženým hnědým páskem a stříbrnou přezkou. Bunda i kalhoty na sobě mají stříbrný nápis HUMI outdoor. Na nohou měl muž tmavé kožené boty. U muže byly nalezeny dvě činky a horolezecké lano fialovo-černé barvy.
 
V souvislosti s nálezem těla kriminalisté pracují na několika verzích a nevylučují i sebevražedné jednání.
 
Poblíž místa nálezu těla, v katastru obce Horní Planá, část Pernek, nalezl jiný muž, již před časem, žlutou, laminátovou pramici, ke které se již měsíc, nehlásí žádný majitel.
pramice.png
 
Kriminalisté žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti utonulého muže a zároveň o informace směřující k době kotvení pramice či jejímu majiteli.
 
oblečenílipno.png
 
Veškeré poznatky prosím volejte na linku 158.
 
por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz
 
28. září 2013

vytisknout  e-mailem