Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté zadrželi distributory pervitinu

VSETÍNSKO: Při domovních prohlídkách jsme našli pervitin, marihuanu a kradené věci.  

Kriminalisté specializující na trestnou činnost na úseku toxi zadrželi a obvinili uplynulý víkend dva muže, které viní z distribuce pervitinu. Při domovních prohlídkách v Zubří a Poličné zajistili několik gramů pervitinu, marihuanu a rovněž našli věci pocházející z majetkové trestné činnosti.
 
Zadržení proběhlo uplynulý pátek. Dva muži a jedna žena, kteří bydlí v pronajatém bytě a domech v Poličné a Zubří skončili v policejních celách. Policisté po zadržení těchto osob podezřelých z trestné činnosti na úseku toxikomanie provedli v jejich domech a bytě tři domovní prohlídky, při kterých zajistili asi 10 gramů pervitinu a přibližně stejné množství marihuany -  přesné množství budeme znát až po expertíze. Všichni tři jsou dlouhodobí uživatelé pervitinu. Ženu jsme ještě v pátek vyslechli a ze zadržení propustili.
 
Pánové ve věku 29 a 34 let pervitin nejenom sami užívali, ale rovněž distribuovali především mladým mužům a ženám na různých místech po celém okrese Vsetín. Za pervitin od svých odběratelů inkasovali především peníze, ale mnohdy i věci pocházející z trestné činnosti. Několik kradených věcí jsme při domovních prohlídkách našli např. jízdní kola, mobilní telefony nebo kompresor.
 
Oba muže policejní komisař obvinil z tr. činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jim podle trestního zákona hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Mladší z mužů byl v minulosti za toxikomanii již trestaný. Oba obvinění jsou stíháni na svobodě. Tento případ ještě není uzavřen, kriminalisté na něm nadále intenzivně pracují.
 
 
28. ledna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem