Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté zadrželi dva muže

KARLOVY VARY – Padělání a pozměnění veřejné listiny 

Komisař kriminální policie zahájil trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže ze severních Čech z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Kriminalisté během několika měsíčního šetření případu, zjistili, že muž ve dvou případech úmyslně předložil originál padělaného maturitního vysvědčení ve studijním oboru gastronomie, při přijímacím řízení na volné pracovní místo. Tohoto jednání se dopustil, ačkoliv věděl, že mu nikdy takový výuční list vydán nebyl. V dalších dvou případech muž úmyslně prodal v Karlových Varech padělek maturitního vysvědčení v oboru mechanik elektronik a informační technologie za částku patnáct tisíc korun za jedno vysvědčení.
 
Kriminalisté muže zadrželi v místě bydliště. Při domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor, zajistili různý důkazný matriál. Policejní komisař muže obvinil z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny a podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Soudce obviněného muže vzal do vazby.
 
Druhého třiatřicetiletého muže zadrželi kriminalisté dne 08. 09. 2011 v brzkých ranních hodinách ve východních Čechách. Během domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor kriminalisté zajistili, několik počítačů a nosičů elektronických dat, s různými písemnostmi. Při šetření kriminalisté zjistili, že muž v zaměstnání předložil padělané a pozměněné maturitní vysvědčení v oboru automechanik, i když věděl, že střední školu v tomto oboru nedokončil. Takto upravená a vyrobená maturitní vysvědčení a výuční listy, také prodával různým zájemcům v České republice za cenu, kterou si dohodl.
 
I tohoto muže kriminalisté obvinili z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny a přečinu nedovolená výroba a držení pečetidla státní pečeti a úředního razítka. Zadrženého muže kriminalisté převezli do Karlových Varů, kde byl umístěn do policejní cely s podáním podnětu návrhu státnímu zástupci na vzetí muže do vazby.
 
V případě odsouzení hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na tři roky. Vzhledem k velkému množství zajištěného listinného materiálu budou kriminalisté z Karlových Varů nadále případ prověřovat.    
Video ze zásahu policistů
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
09. 09. 2011
Odkazy do noveho okna

Výuční list

Výuční list 

Detailní náhled

Zadržení pachatele

Zadržení pachatele 

Detailní náhled

Zadržení pachatele

Zadržení pachatele 

Detailní náhled

Zadržení pachatele

Zadržení pachatele 

Detailní náhled

Zadržení pachatele

Zadržení pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem