Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté zadrželi mladíky

SOKOLOV – Mladíci zapálili auto. 

Komisař kriminální policie sdělil podezření dvěma osmnáctiletým mladíkům z přečinu neoprávněného užívání cizí věci a přečinu poškození cizí věci. Jeden z mladíků si své sdělení rozšířil ještě o přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Oba muži měli společně s ještě ne osmnáctiletým kamarádem v ranních hodinách přistoupit k vozidlu Ford Escort zaparkovanému na parkovišti u křižovatky ulice Vítězná v Sokolově. Zde jeden z osmnáctiletých mladíků rozbil nalezenou cihlou skleněnou výplň dveří řidiče, vozidlo si otevřel a společně do něj vnikli. S vozidlem se pak snažili všichni odjet, naštěstí se jim podařilo pouze popojíždět po parkovišti. Mladík, který usedl za volant, měl na základě rozhodnutí Městského úřadu Sokolov vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.
 
Po neúspěšném pokusu pak mladíci přešli na jiné parkoviště, kde si vyhlédli zaparkované vozidlo Škoda Forman. Zde si svůj pokus s vniknutím do vozidla zopakovali. Následně, co se jim vozidlo nepodařilo nastartovat, jeden z plnoletých mladíků založil požár, který zcela poškodil interiér vozu a jeho karoserii. Při požáru vozidla pak došlo k poškození automobilu stojícího vedle.
 
Díky kamerovému systému města se podařilo mladíky natočit a takto získaný záznam pomohl po zveřejnění v médiích k vypátrání totožnosti mladíků a následnému jejich zadržení.
 
Škoda, která byla způsobena, byla předběžně odhadnuta na částku přesahující sto tisíc korun. Dvěma osmnáctiletým mužům hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dvě léta, jejich mladistvému kamarádovi hrozí za spáchání přečinu provinění poškození cizí věci a provinění neoprávněné užívání cizí věci trest odnětí svobody v poloviční výši.
 
por. Ing. Pavel Valenta
13.06.2013

vytisknout  e-mailem