Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté zadrželi muže, který vykrádal kamiony

Kriminalisté Obvodního ředitelství policie Praha IV zadrželi v těchto dnech muže, který kradl zboží z kamionů zaparkovaných v blízkosti jedné z benzinových čerpacích stanic na území metropole. Za trestný čin krádeže mu hrozí až dva roky za mřížemi. Vyšetřován je prozatím na svobodě.  

Zadržení podezřelého muže proběhlo v rámci jedné z nočních akcí, ve kterých se kriminalisté dlouhodobě zaměřují na odhalování pachatelů nejrůznější trestné činnosti. Svoji pozornost tentokráte zaměřili do prostoru jedné z pražských benzinových čerpacích stanic, který monitorovali i za pomoci termovize. V této souvislosti si povšimli řidiče kamionu, který přijel na tamní parkoviště. Zaparkoval přitom tak, aby co nejvíce zakrýval kamiony stojící v jeho blízkosti. Poté navštívil tamní prodejnu, a s kávou v ruce, kterou si zde zakoupil, se vrátil zpět na parkoviště. Tady si začal nenápadně obhlížet všechny přistavené vozy. U čtyř z nich vždy rozřízl plachtu, aby zjistil, co je uvnitř. OSB desky, ani polystyrenové kartony jej ale nezaujaly. Teprve u čtvrtého vozu se zdržel déle. Odcizil odsud totiž několik krabic se značkovou stavebnicí v celkové hodnotě kolem 40 tisíc korun. Dalších 10 tisíc korun činila škoda, kterou způsobil poškozením plachty. Na místě byl i s odcizenými věcmi zadržen a předveden na policejní služebnu. Tam s ním byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení ve věci trestného činu krádeže a poškození cizí věci, v rámci kterého mu bylo sděleno podezření. Vyšetřován je prozatím na svobodě. Za mřížemi ale může tento slovensky hovořící, v minulosti dosud netrestaný muž, strávit až dva roky.
 
V prostoru této čerpací stanice ještě kriminalisté zcela náhodou zadrželi muže, který zde pálil kabely. Protože je ale odcizil v nedalekém bývalém průmyslovém areálu, nezpůsobil prakticky žádnou škodu, proto bylo jeho jednání vyhodnoceno pouze jako přestupek, za který mu byla udělena bloková pokuta.
 
Na potírání tohoto druhu trestné činnosti se kriminalisté budou zaměřovat i do budoucna.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 17.10.2011
 
 
Odkazy do noveho okna

zajištěné stavebnice

zajištěné stavebnice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem