Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté zajistili zbraně a munici

Praha venkov – východ Včera 4. května kriminalisté z Brandýsa nad Labem v bytovém domě nalezli větší množství zbraní a munice. 

Kriminalisté díky operativně pátrací činností zjistili, že v bytě jednoho z nájemníků měli být uskladněny nelegálně držené zbraně. Na základě vydaného příkazu byla včera v odpoledních hodinách na místě provedena domovní prohlídka a prohlídka jiných prostor, při níž policisté nalezli šrapnely, různé druhy světlic a výbušek, zápalníky, více než tisíc nábojů do různých zbraní, zbraň Mauser, Glock, Walther a signální pistole, tlumič, samopal, malorážka s optikou. Některé ze zajištěných věcí, byly při prohlídce nalezeny v trezoru, jiné na nezajištěných místech v bytě a to například v šatní skříni. V souvislosti s nálezem byl na místo přivolán i policejní pyrotechnik, který zajistil munici.


 

Kriminalisté jednašedesátiletému majiteli zbraní, který byl přítomen domovní prohlídce, sdělili podezření z trestného činu nedovolené ozbrojování, za což mu hrozí několikaletá trest odnětí svobody. Všechny zajištěné zbraně a munice byly zaslány k provedení expertíz, které zjistí nejen to, zda jsou zbraně funkční, ale zda s nimi nebyl spáchán například trestný čin.

 

 

por. Bc. Eva Kropáčová

5.5.2016


 


 

vytisknout  e-mailem