Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté zasahují

KARLOVARSKÝ JRAJ – Krajští kriminalisté provádějí domovní prohlídky. 

Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality Karlovarského kraje dnešního dne začínají od ranních hodin realizovat rozsáhnou trestnou činnost v daňových únicích v obchodu s naftou. V současné době provádíme domovní prohlídky na celém území kraje a také na některých místech na Moravě. Tato akce nesouvisí s probíhající akcí na Zlínsku.
 
Kriminalisté odhalili celou organizovanou skupinu, která dovážela na území České republiky minerální olej, který zde prodávala jako naftu. K této trestné činnosti kriminalisté předvádějí desítky osob, již zadrželi také šest hlavních podezřelých z organizování dovozu a prodeje této látky, u kterých v současné době provádějí procesní úkony.
 
Při domovních prohlídkách kriminalisté zatím zajistili finanční hotovost ve výši miliónů korun, ale také vozidla, se kterými byla prováděna trestná činnost. Kriminalisté také zajistili více jak čtyři desítky nelegálních odběrných míst, které byly zaváženy minerálním olejem a tato látka zde byla prodávána zájemcům jako nafta. Další informace k tomuto případu kriminalisté poskytnou v průběhu zítřejšího dne. Jedná se o zatím nejrozsáhlejší akci zaměřenou na daňové podvody v Karlovarském kraji.
 
DODATEK: Vrchní komisař kriminální policie již obvinil 6 osob, a to ze spáchání zločinu zkrácení daně. Během dnešního dne budou podány státnímu zástupci podněty k vydání návrhů na vzetí obviněných do vazby. Všech 6 obviněných čeká na rozhodnutí v policejní cele.
 
Kriminalisté i nadále případ prošetřují, rozsah a výši škody, i další možné pachatele.
 
nprap. Zuzana Týřová
por. Ing. Pavel Valenta
18.11.2013

vytisknout  e-mailem