Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté zaznamenali další úspěch

KLADENSKO - Zadržen byl jedenačtyřicetiletý muž z Kladna, kterému bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu zpronevěry, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 

Kriminalisté oddělení hospodářské kriminality přijali 22. května 2014 trestní oznámení od provozovatele prodejny v Kladně v ulici TGM, že se mu v prodejně ztrácejí tabákové výrobky. Podezření padlo na zaměstnance, který byl v pracovním poměru od začátku měsíce března letošního roku. Při provedené inventuře bylo zjištěno, že od 21. března do 13. června 2014 se ztratilo zboží v celkové prodejní hodnotě asi 200 000,- Kč. Kriminalisté nasadili veškeré operativní prostředky. Monitorovali prostor provozovny, osoby pohybující se v prodejně, ale i odcizené zboží.
 
V pátek 13. června spadla klec. Policisté si došli pro zloděje. I v tento osudný den, muže zadrželi se zpronevěřeným zbožím za téměř osmnáct tisíc korun. To si opět odnášel z obchodu ve svém batohu. Navíc bylo zjištěno, že stornoval úmyslně i nákupy v prodejně a během páteční pracovní doby si tak navíc přišel na částku 641,- Kč.
 
Vzhledem k tomu, že kriminalisté monitorovali i zboží, které obviněný odnášel z prodejny, zjistili, že tabákové výrobky prodává pod cenou do vytipované večerky v Kladně. Tu vlastní cizí státní příslušníci, se kterými nyní probíhají úkony trestního řízení. V případě prokázání jejich viny, bude proti nim zahájeno trestní stíhání pro přečin podílnictví. V tomto případě hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na čtyři roky.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
17. června 2014

vytisknout  e-mailem