Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalistům se podařilo objasnit loupežné přepadení

JIHLAVSKO: Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mladistvých dívek 

Jihlavským kriminalistům se podařilo dopadnout dvě pachatelky, které se v druhé polovině září dopustily závažného provinění  loupež.
 
Ve čtvrtek 22. září došlo v Jihlavě na ulici Tyršova k loupežnému přepadení devatenáctileté ženy. Po desáté hodině večer u plotu objektu vysoké školy přistoupily k poškozené mladé ženě dvě pachatelky. Jedna z pachatelek vytrhla poškozené z ruky mobilní telefon. Druhá ženu držela a zakrývala jí ústa tak, aby nemohla volat o pomoc. Poté se pachatelky zmocnily mobilního telefonu a kabelky poškozené ženy a z místa utekly. Napadená mladá žena nebyla při loupežném přepadení zraněna.
 
Po přijetí oznámení začali kriminalisté okamžitě tento závažný trestný čin šetřit. Získali od poškozené podrobný popis obou pachatelek, který se později ukázal jako poměrně přesný. Na základě operativního šetření se kriminalistům následně podařilo zjistit totožnost obou pachatelek a spáchání loupežného přepadení jim prokázat. Jedná se o dvě mladistvé dívky.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mladých sedmnáctiletých dívek. Byly obviněny ze spáchání závažného provinění loupež a provinění neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.                                                        
Obviněné dívky uvedly místo kam kabelku, které se zmocnily, po činu odhodily a kriminalisté ji zde následně nalezli. Mobilní telefon pachatelky po loupežném přepadení prodaly a policisté ho zajistili u nového uživatele. Kabelku i mobilní telefon kriminalisté vrátili zpět majitelce.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
24. října 2011

vytisknout  e-mailem