Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalistům se podařilo odhalit další pěstírnu konopí

PLÁNSKO – Muž měl kromě indoor pěstírny v domě také jednu v bývalém septiku. 

     V souvislosti s potíráním drogové trestné činnosti mají tachovští kriminalisté za sebou další úspěšnou realizaci. Na základě provedeného šetření, výslechů a domovních prohlídek mohl policejní komisař v uplynulých dnech zahájit trestní stíhání 34letého muže, kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
     Kriminalisté zjistili, že si muž minimálně od března loňského roku do doby jeho zadržení, tedy 15. října letošního roku, zajistil vybavení, pomocí kterého zařídil dva pěstební stany a vybudoval si tak indoor pěstírnu v jedné místnosti domu svého příbuzného v malé obci na Plánsku. V ní za pomoci umělých hnojiv postupně vypěstoval a nejméně v pěti sklizních také sklidil minimálně 350 rostlin indického konopí. Rostliny pak sušil v dalším stanu, který si za tímto účelem v objektu vybudoval. Z vypěstovaného konopí získal kolem 1 900 gramů drti s obsahem THC. Drogu používal pro vlastní potřebu, ale i pro distribuci dalším osobám. Dále si v areálu domu objektu obviněný muž vybudoval indoor pěstírnu v místnosti ukryté ve sklepě bývalého septiku, který pro účely pěstování konopí takto upravil. V této sofistikovaně ukryté místnosti minimálně od letošního února do letošního září ve třech případech postupně vypěstoval vždy 100 rostlin konopí, kdy ze tří sklizní získal 4 500 až 5 100 gramů marihuany. V době svého zadržení v bývalém septiku a v jednom ze stanů, který se nacházel uvnitř domu, obhospodařoval 100 kusů vzrostlých rostlin konopí, navíc v pěstebním stanu v místě svého trvalého bydliště v téže vesnici měl 8 sazeniček konopí.
     Kriminalisté zjistili, že obžalovaný muž získanou drogu distribuoval minimálně od října roku 2017 nejméně třem osobám a od března loňského roku k těmto uživatelům přibylo dalších sedm odběratelů.
     Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor a pozemků kriminalisté nalezli a zajistili čtyři plně vybavené pěstební stany s příslušnou elektrotechnikou a vzduchotechnikou, různá hnojiva a chemické prostředky v celkem 17 kanystrech, více než 100 rostlin konopí v různých stádiích růstu a přes 2 kilogramy sušiny (včetně obalů), která při provedeném testu reagovala jako marihuana. Kromě toho kriminalisté zajistili další věci spojené s pěstováním konopí a distribucí marihuany.
     Obviněný muž je trestně stíhaný na svobodě.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
31. 10. 2019

Odkazy do noveho okna

odhalení pěstírny

odhalení pěstírny 

Detailní náhled

odhalení pěstírny

odhalení pěstírny 

Detailní náhled

odhalení pěstírny

odhalení pěstírny 

Detailní náhled

odhalení pěstírny

odhalení pěstírny 

Detailní náhled

odhalení pěstírny

odhalení pěstírny 

Detailní náhled

odhalení pěstírny

odhalení pěstírny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem