Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalistům se podařilo sestavit identikit podvodníka

LESTKOV - Poznáte muže na obrázku? Koncem září podvedl seniorku v Lestkově, když z ní vylákal třicet tisíc korun.  

     Policisté obvodního oddělení Konstantinovy Lázně a tachovští kriminalisté provádějí šetření k případu podvodného jednání, ke kterému došlo dne 24. září v době od 10:00 hodin do 10:15 hodin v obci Lestkov. Dosud neznámý pachatel vešel otevřenými vraty do dvora domu dvaaosmdesátileté ženy. Tam s ní začal komunikovat jako její dobrý známý a po chvíli s ním žena dobrovolně odešla do svého domu. Zde na ní muž vylákal finanční půjčku ve výši 30 tisíc korun s tím, že do dvou týdnů jí peníze vrátí, a odešel. Poté seniorce došlo, že muže vůbec neznala a že ji uvedl v omyl. Proto věc oznámila na policii. Šetřením policistů bylo zjištěno, že muž odjel osobním vozidlem červené barvy tovární značky pravděpodobně Škoda 120. Kriminalistům se podařilo sestavit identikit podezřelého muže.
   
  Tímto žádáme veřejnost o informace v případě, že by muže na identikitu někdo poznal a byl by schopen sdělit skutečnosti, které by vedly k jeho vypátrání. Občané se se svými poznatky mohou obrátit osobně na policisty obvodního oddělení Konstantinovy Lázně, nebo zatelefonovat na číslo 974 337 750, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.
 
     V souvislosti s tímto případem opětovně apelujeme na občany, aby byli obezřetní, nedůvěřovali neznámým lidem a nevpouštěli nikoho cizího do svého domu či bytu. Mohou tak předejít situaci, kdy se stanou obětí trestné činnosti.
 
por. Mgr. Dagmar Brožová
8. října 2014
Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem