Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Křivě je obvinila ze znásilnění

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dívka si znásilnění vymyslela, a tak mladíky křivě obvinila.  

 

Naložili mě do auta, svázali, odvezli k lesu, kde mě jeden znásilnil a pak mě vodili lesem se zavázanýma očima. S tímto oznámením o násilném trestném činu přišla osmnáctiletá žena z Uherskobrodska za policisty na začátku dubna. K násilnému skutku mělo dojít téměř o dva měsíce dříve, ale žena tvrdila, že se do té doby o celé věci styděla mluvit.

Do prověřování případu bylo ihned nasazeno několik kriminalistů, kteří začali zjišťovat detaily celé události. Mladá žena označila hned na začátku dva muže jako pachatele. Policistům ukázala také místa, odkud ji měli pachatelé odvézt, stejně jako místo, kde mělo ke znásilnění dojít. Tři dny po sobě vypovídala o detailech celé události. Kriminalisté vyslýchali samozřejmě také dva mladé muže, kteří byli podezřelí ze spáchání trestného činu, za který zákon ukládá až deset let vězení. Oba svorně tvrdili, že se ničeho nedopustili. Při třetím výslechu se slečna přiznala, že si celou událost vymyslela, stejně jako si vymyslela, že pachatelé by měli být zmínění mladíci. Závažný případ se tak naštěstí nestal.

Mladá dívka si s ukončením prověřování ovšem neoddechla, spíše naopak. Po dalších výsleších a zadokumentování jí včera uherskohradišťští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu křivé obvinění, za což jí ze zákona hrozí až tři roky vězení. Žena i přes všechna poučení o křivém obvinění policistům tvrdila, že ke znásilnění došlo a že se ho měli dopustit označení mladíci. A proč si dívka znásilnění vymyslela? Chtěla se pomstít jednomu z dvojice mladíků, který se s ní doopravdy nějakou dobu před oznámením rozešel.


 

24. květen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem