Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krkavčí matky neplatí na děti

LOUNY - K rukám otců dluží tisíce korun. 

Z trestného činu zanedbání povinné výživy sdělil komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinění 48leté ženě z Loun, která neplatí výživné na své dvě dcery. Tuto povinnost si neplní, ač to bylo v jejich možnostech a schopnostech, je k tomu ze zákona povinna a určil jí tak Okresní soud v Lounech. K rukám otce dluží 16 500 Kč a samotné dceři pak dalších 14 300 Kč. Obviněná je vyšetřována na svobodě.
 
Další krkavčí matce ze Žatecka se nechce platit výživné na svého nezletilého syna. Z rozhodnutí Okresního soudu v Chomutově měla přispívat měsíčně na výživu částkou 500 Kč, ale peníze na syna neposílá. K rukám otce již dluží částku ve výši 4 000 Kč. Policejním komisařem byla v minulých dnech obviněna z trestného činu zanedbání povinné výživy. Podle trestního zákoníku hrozí obviněným ženám až dvouletý pobyt za mřížemi. 
 
Z náklaďáku zmizela nafta
 
Policisté šetří krádež motorové nafty ze zaparkovaného nákladního vozidla zn. MAN s návěsem v obci Strojetice na Podbořansku. Dosud neznámý pachatel odcizil z palivové nádrže cca 220 litrů motorové nafty. Svým jednáním tak poškozené společnosti způsobil škodu za 9 710 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.
 
Vloupání do domu
 
Při vloupání do jednoho rodinného domu v ulici Na Foukalce v Lounech nestačil zloděj nic odcizit a z místa utekl. Do domu se vloupal v pondělí, krátce po poledni, poté, co překonal oplocení a dovnitř vnikl násilným způsobem. Vše pak prohledal, ale byl vyrušen a uprchl. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a pokusu krádeže. Po zloději pátrají.
 
Další zprávy vyjdou až příští týden.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 24. června 2015

vytisknout  e-mailem