Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krkavčí otcové neplatí na děti

LOUNY - Matkám tak dluží desetitisíce korun. 

Šestadvacetiletého muže ze Žatce obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. Krkavčí otec od října roku 2012 do současné doby neplní vyživovací povinnost ke svému dítěti, ač je k tomu ze zákona povinen a platit výživné bylo v jeho možnostech a schopnostech. Ignoroval tak rozsudek Okresního soudu v Lounech, který mu výši výživné částky stanovil. Za uvedené období zaplatil pouze ve dvou měsících a jen část stanovené částky. Matku dítěte tak vystavil nouzi a příspěvkem na živobytí a bydlení jí musel pomoci Úřad práce v Žatci a finančně ji také podporovala její matka. Dluh krkavčího otce dosáhl téměř 80 000 Kč. Trestní stíhání probíhá na svobodě, pokud bude obviněný odsouzen, hrozí mu v tomto případě až pětiletý pobyt za mřížemi.

Další muž, kterému se nechce platit na svého syna, dluží matce 24 000 Kč. I jeho jíž policejní komisař obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. Pětatřicetiletý otec z Lounska úmyslně neplní svoji vyživovací povinnost k nezletilému synovi, jak mu určil Okresní soud v Lounech, a ač věděl, že je k tomu ze zákona o rodině povinen. Vyšetřování vede komisař služby kriminální policie a vyšetřování na svobodě a pokud bude obviněný uznán vinným, hrozí mu dvouletý trest odnětí svobody.

Vloupání do chalupy v Chrastíně

Nepříjemné překvapení čekalo na majitele rekreační chalupy v Chrastíně na Lounsku. Když se po zimním období vrátil, zjistil, že se jim do chalupy vloupal zloděj. Ten uvnitř obydlí vše prohledal a následně odcizil horské kolo, elektrickou příklepovou vrtačku, nůžky na živý plot, značkové nářadí, elektrickou sekačku a další věci. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 13 300 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Další krádež kola z kočárkárny

Horské kolo s příslušenstvím zmizelo i z kočárkárny jednoho obytného domu v lounské ulici Přemyslovců. Dosud nezjištěný pachatel do uvedených prostor vnikl z 10. na 11. března a neodradilo jej ani to, že bicykl byl zajištěn řetězem se zámkem. Způsobenou škodu majitel předběžně odhadl na 12 999 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po zloději pátrají. Majitele jízdních kol nabádají k tomu, aby zlodějům jejich počínání co nejvíce ztížili. Bicykly nestačí jen uzamknout lankovým zámkem či řetězem se zámkem, ale pokud je to možné, protáhnout navíc zámek k nějaké pevné překážce (stojany na kola, různé těžké železné předměty ap.) a řádně zamykat nejen společné prostory, ale i vstupní dveře do domu. Pokud se jedná o dřevěné sklepní kóje, je vhodné je zakrýt např. nějakou textilií, aby nebylo vidět dovnitř. Každé sebemenší opatření je důležité, zloděje tak může v jeho úmyslu odradit.

Do auta pro rádio

Zaparkovaný osobní automobil zn. VW Passat poničil dosud nezjištěný poberta, když se do vozu vloupal pro autorádio. Krádež se odehrála z neděle na pondělí v lounské ulici Kpt. Nálepky poté, co pachatel rozbil levé přední okno dveří a vnikl dovnitř. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 11 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 12. března 2014

 

vytisknout  e-mailem