Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krkavčí otcové neplatili na děti

LOUNY - Matkám již dluží desítky tisíc korun... 

Nenapravitelného krkavčího otce, který byl již v minulém roce odsouzen Okresním soudem v Lounech za dva přečiny zanedbání povinné výživy k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 10 měsíců s podmíněným odkladem na 30 měsíců, opět stíhají policisté. Dvěma matkám svých tří dětí , které žijí na Lounsku, dluží na výživném desítky tisíc korun. Proto jej komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v těchto dnech znovu z trestného činu zanedbání povinné výživy, neboť nedbal na rozsudky soudů a bylo v jeho možnostech a schopnostech na výživu dětí přispívat. Jeho dluh činí tentokrát již 54 000 Kč. Devětatřicetiletého otce z Loun vyšetřuje policejní komisař na svobodě. V jeho případě, pokud je soud uzná vinným, mu hrozí podle trestního zákoníku až pětileté odnětí svobody.
 
Druhý otec, kterému se nechce platit na syna, dluží k rukám matky již 37 500 Kč. Jedná se o třicetiletého Žatečana, který si vyživovací povinnost neplní od července roku 2009, ač tato povinnost vyplývá ze zákona o rodině a její výše mu byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Lounech. I tento muž byl komisařem služby kriminální policie a vyšetřování již obviněn z trestného činu zanedbání povinné výživy a je vyšetřován na svobodě. Podle trestního zákoníku může být potrestán až dvouletým pobytem za mřížemi.
 
Z auta zmizelo rybářské náčiní
 
Mladému muži ze Žatce se nevyplatilo ponechat v autě rybářskou výbavu. Ukradl mu ji totiž dosud nevypátraný zloděj. K události došlo v noci ze středy na čtvrtek, kdy poškozený zaparkoval s vozidlem Škoda Fabia v žatecké ulici Podměstí a na zadní sedačky odložil rybářské pruty s příslušenstvím. Neznámý pachatel rozbil u auta pravé přední okno, vnikl dovnitř a kromě rybářské výbavy odcizil i autorádio. Způsobenou škodu vyčíslil majitel na celkem 7 600 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení, věc šetří jako přečin krádeže.
 
Nedbala na zákaz řízení
 
Pětačtyřicetiletá žena z Podbořanska nedbala na zákaz řízení všech motorových vozidel vyslovený Okresním soudem v Lounech, podle kterého nesměla řídit motorová vozidla až do 9. října roku 2012. Přesto ji při řízení osobního automobilu zn. Peugeot 106 kontrolovali ve čtvrtek odpoledne ve Vroutku tamní policisté. Ti zjistili, že řídí neoprávněně, a proto ji ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 5. srpna 2011
 
 
 

vytisknout  e-mailem