Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krkavčí otec dluží tisíce

LOUNY - Neplatí na nezletilého syna... 

Na svého nezletilého syna neplatí výživné jeho krkavčí otec z Lounska. I když mu tuto povinnost stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech, od jara roku 2007 se platbě výživného vyhýbá. K rukám matky již dluží přes 22 tisíc korun. Policisté proto v minulých dnech zahájili proti uvedenému 44letému muži trestní stíhání ze zanedbání povinné výživy. Obviněný je vyšetřován na svobodě, ale jelikož se tohoto trestného činu dopustil již v posledních třech letech, hrozí mu podle trestního zákoníku až pětiletý trest odnětí svobody.

Odcizil stavební materiál a nářadí

V minulých dnech vnikl do jednoho domu v Chelčického ulici v Žatci dosud nezjištěný pachatel. Vyhlédl si byt, který je v současné době užíván jako sklad stavebního materiálu a vloupal se dovnitř. Odcizil fasádní a okapovou barvu, lano s kladkami, zednická kladiva, vázací drát a jiné věci, čímž způsobil škodu za téměř 30 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení  a věc šetří jako podezření z trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Z veterinární ordinace zmizely peníze

Policisté šetří krádež finanční hotovosti z jedné veterinární ordinace na Podbořansku. Z uzamčené zásuvky psacího stolu, avšak s klíčem v zámku, odcizil neznámý pachatel bezmála deset tisíc korun. Poškozená krádež zjistila v úterý ráno a případ ihned oznámila policistům. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Při opravách v domě někdo odcizil valuty

Krádež peněz v cizí měně nahlásil jistý senior z Loun. V úterý, během dne, mu údajně v jeho domě prováděli dělníci různé opravy a on pák následně zjistil, že mu v zásuvce šatní skříně chybějí valuty v celkové hodnotě 6 000 Kč. Tuto skutečnost tedy nahlásil na policii, která na místě provedla ohledání a další neodkladné úkony a ve věci zahájila trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.  

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 10. února 2011

 

vytisknout  e-mailem