Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krkonoše zaplnili turisté

Hrozí přeplněná parkoviště 

Víkendový příděl nového sněhu by mohl způsobit komplikace na silnicích v Krkonoších.

Místy až deseticentimetrová vrstva ujetého sněhu stále zůstává na komunikacích v horských oblastech Trutnovska. V současné době stále drobně sněží a na některých úsecích jsou sněhové jazyky. Všechny silnice na horách jsou sjízdné, řidiči by však měli být opatrní, protože některá místa, která nejsou pod vrstvou ujetého sněhu vidět, by mohla namrzat. Silnice I. a II. tříd jsou ošetřené chemickým posypem, nebezpečí náledí na nich nehrozí. Problémy se sjízdností zatím policie nemá hlášeny.

Od dnešního dne 16. února 2009 začali v našem regionu jarní prázdniny. Týden volna přilákal do našich nejvyšších hor zvětšený počet turistů. a to nejenom z České republiky, ale i z Polska Nizozemí a Německa.

Aktuální zprávy o možnostech parkování hovoří o tom, že všechna parkoviště ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a Janských Lázních jsou téměř plná. Policie České republiky žádá všechny milovníky zimních sportů, přijíždějících směrem od Trutnova a Vrchlabí, aby věnovali zvýšenou pozornost informačním tabulím a dopravnímu značení.

Lyžaři z blízkého okolí by měli využít služeb skibusů a nejezdit do hor osobními motorovými vozidly, parkoviště mají omezený počet míst a mohlo by dojít k dopravnímu kolapsu.

Policisté žádají, aby řidiči neparkovali na místech, kde je to zakázané. Při jízdě za sportem a volným časem buďte trpěliví a ohleduplní.
nprap. Jiří Prouza
16. 2. 2009

vytisknout  e-mailem