Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kromě krádeže i loupil

LOUNY - Nyní se již nachází ve vazební věznici. 

Koncem minulého týdne jsme popisovali případ, kdy v rukou policistů skončil 40letý muž z Loun, který má na svědomí několik trestných činů (více zde). Okradl známé v době návštěvy, neoprávněně vnikl na cizí pozemek a odcizil jízdní kolo, za použití ukradených klíčů vnikl do domu ap. Tyto skutky muž spáchal i přesto, že byl již předtím odsouzen a potrestán Okresním soudem v Děčíně. Obviněný se však nepoučil a trestnou činnost páchal dál. V nočních hodinách, ze čtvrtka na pátek minulý týden, okradl mladou ženu v lounské Husově ulici. Nejprve ji oslovil, přistoupil k ní a chytil ji za kapuci mikiny. Druhou rukou jí začal prohledávat kapsy, kde nalezl finanční hotovost ve výši 700 Kč. Peníze si přisvojil a poškozené pohrozil, že si ji najde, pokud skutek oznámí policii. Nakonec z místa utekl. Ke zranění ženy naštěstí nedošlo. Bezprostředně po spáchání tohoto trestného činu jej policisté zadrželi. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil recidivistu z loupeže a podal na něj podnět k návrhu na vzetí do vazby. O den později soudce vazbu uvalil a obviněný putoval za mříže litoměřické věznice.

Na svědomí má i krádež kanalizačních roštů

Minulý týden jsme veřejnost informovali i o další objasněné trestné činnosti, kterou spáchal 26letý muž z Loun na přelomu srpna a září. Tehdy opakovaně kradl v areálech různých firem železo. Dále v Lounech okradl mladého muže (více zde). Jak policisté následně zjistili, tento recidivista má na svém kontě i krádež litinových roštů kanalizačních vpustí. Ty odcizil koncem října v obcích Lipno, Mradice a Strkovice. Ve sběrných surovinách je poté zpeněžil. Policejní komisař proti němu rozšířil trestní stíhání o další dílčí skutek a vyšetřuje jej na svobodě. 

V saunách se kradlo 

V neděli odpoledne vyjížděli policisté k případům krádeže, jak do sauny v lounské ulici Prokopa Holého, tak i do sauny v Libočanské ulici v Žatci. V Lounech byl krátce po poledni okraden v uvedeném relaxačním zařízení mladý muž poté, co se saunoval a dosud nezjištěný pachatel mu odcizil z igelitové tašky na věšáku před dveřmi sauny klíček od skříňky. Následně do ní vnikl a přisvojil si peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Svým jednáním způsobil poškozenému škodu za 5 350 Kč. 

O pár hodin později byla podobná krádež nahlášena i ze Žatce. Neznámý pachatel se v provozovně veřejné sauny vloupal do dvou šatních skříněk. Nezjištěným předmětem vyhnul dvířka a odcizil peněženky s doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. V tomto případě způsobil škodu za celkem 10 130 Kč. Policisté již v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a po pachateli-ích pátrají.

Domácí násilí

Od začátku letošního roku do konce října vykázali lounští policisté ze společného obydlí celkem 15 násilníků. Další vykázání proběhlo v sobotu odpoledne v Kryrech na Podbořansku. Policisté tam vyjížděli k případu, kdy do bytu přišel v podnapilém stavu druh poškozené ženy, a přestože měl u sebe klíče, vyrazil vstupní dveře bytu. V poškozené vyvolal svým jednáním obavu o její zdraví, vyhrožoval jí a urážel, a jelikož se takto choval opakovaně, přistoupili policisté k desetidennímu vykázání ze společného obydlí. Následně jej poučili o jeho právech a povinnostech. Provedeným měřením přístrojem Dräger mu zjistili 1, 31 promile alkoholu v dechu. K fyzickému napadení ženy naštěstí nedošlo.

Vloupání do vozidel

V sobotu večer vyjížděli policisté do obce Panenský Týnec, kdy byla u sokolovny vykradena dvě zaparkovaná vozidla. Z osobních automobilů odcizil dosud nezjištěný poberta peněženky, mobilní telefon a cestovní kufr. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 16 110 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, na případu pracují a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 18. listopadu 2013    

      

   

vytisknout  e-mailem