Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kruhový objezd zřejmě neviděl, projel jím rovně

ZLÍNSKO: Nadýchal téměř dvě promile alkoholu. 

Dnes ve dvě hodiny ráno došlo v Otrokovicích na kruhovém objezdu na ulici Letiště k havárii osobního vozidla Hyundai osmatřicetiletého řidiče, který v silně podnapilém stavu zřejmě nezahlédl kruhový objezd a projel jím rovně přes travnatou plochu. Přitom narazil nejprve do dopravní značky, poté do oplocení pozemku a nakonec se s vozidlem převrátil na bok.

Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 1,79 promile alkoholu. Řidič policistům potvrdil, že alkohol pil v době od šesti do osmi hodin večer.

Při kontrole řidič nepředložil doklady od vozidla ani řidičský průkaz. Policisté v dostupných evidencích zjistili, že vozidlo je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, platnost technické prohlídky skončila před více než měsícem.

Řidiče odvezli záchranáři do nemocnice, rozsah jeho zranění zatím není jasný. Škodu, která v souvislosti s havárií vznikla, policisté vyčíslili na pětapadesát tisíc korun.

Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorového vozidla.

14. března 2022, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Havárie Otrokovice

Havárie Otrokovice 

Detailní náhled

Havárie Otrokovice 2

Havárie Otrokovice 2 

Detailní náhled

Havárie Otrokovice 3

Havárie Otrokovice 3 

Detailní náhled

Havárie Otrokovice 4

Havárie Otrokovice 4 

Detailní náhled

Havárie Otrokovice 5

Havárie Otrokovice 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem