Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kryty z kol neukradl

MOST - Plán mu překazila policie; Věřila nepoctivci; Hlídka přistihla zloděje v bytě.  

 Krást se vydal v noci o víkendu několikrát trestaný 37letý muž z Litvínova. Přijel do Mostu, a když chodil v noční době po sídlišti Výsluní, všiml si u zaparkovaného vozidla ozdobných krytů na kolech. Rozhodl se, že kryty odcizí a poté je zpeněží. Plán mu však nevyšel. Než stihl odnést všechny sundané kryty od kol k panelovému domu, kde si je shromáždil, přijela na místo policie Ta podezřelého zadržela a odcizené kryty zajistila. Muž si následně na obvodním oddělení Policie ČR v Mostě převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Důvěřovala nepoctivci

O tom, že důvěřovat cizí lidem se nevyplácí, se přesvědčila jedna žena z Mostu. Ta nechala u sebe v bytě přebývat 47letého muže z Moravy. Muž byl známý ženina druha, který ho vylíčil jako slušného. Tak sice muž několik dnů působil. Ženě pomáhal v domácnosti a slíbil i finanční výpomoc. Pak náhle zmizel a s ním i různé nářadí, notebook, šperky a další věci, vše v hodnotě 23 000 korun. O té doby byl na telefonu nedostupný. Policisté v Mostě pachatele vypátrali a obvinili ho z přečinu krádeže. Odcizené věci již kriminalisté nezajistili. Obviněný, který byl již několikrát trestán, je stíhán na svobodě.


 

Policisté přistihli v cizím bytě zloděje

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním dva muže ve věku 37 a 42 let, oba z Mostu. Podle policie měli muži v jedné obci na Mostecku po předchozí vzájemné domluvě vniknout v obytném domě do přízemního bytu, kam se vloupali násilím přes vstupní uzamčené dveře. Následně v bytě odmontovali baterie u dřezu, umyvadla i vany. K odcizení si připravili drobné nářadí a vysavač. Na místě je přistihla hlídka policistů obvodního oddělení Obrnice. Dvojice způsobila škodu ve výši pěti tisíc korun. Oba kradli i přesto, že byli již za krádeže trestáni. Policie je stíhá na svobodě.


 

Autobus narazil do pilíře mostu

Mostecká dopravní policie šetří okolnosti dopravní nehody, která se stala dnes ráno u obce Komořany. Řidič autobusu značky Iribus jel po místní komunikaci a asi jeden kilometr od brány závodu po projetí zatáčky dostal na vozovce smyk. Autobus narazil přední částí do pilíře železničního mostu a následně i do středového pilíře, který prochází přes komunikaci. V době nehody bylo v autobuse pět cestujících, kteří byli z místa nehody převezeni do nemocnice. Rozsah zranění zatím není přesně znám. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši cca 300 tisíc korun. Dechová zkouška u řidiče autobusu byla negativní. Míra zavinění je předmětem dalšího šetření.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 8. ledna 2014


 

vytisknout  e-mailem