Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Kudy chodí, tudy k…..“

Neznámá žena připravila seniorku o necelých padesát tisíc korun. Teď po ní pátrají policisté. Znáte jí? 

Od úterý 29. ledna tohoto roku pátrají policisté z Jižního města po totožnosti ženy, která vybrala hotovost z bankomatu prostřednictvím cizí platební karty. O kreditku a další doklady spolu s peněženkou přišla osmasedmdesátiletá majitelka ten samý den při nákupu textilu. V peněžence měla bohužel i kartičku s PIN kódem. Podezřelé tak zůstal jediný a vcelku jednoduchý úkol, najít nejbližší bankomat. Při manipulaci s kartou ji zachytila bezpečnostní kamera. Policisty bude samozřejmě zajímat, jak se ke kreditce dostala.

Není to však jediný případ, kdy po této ženě policisté pátrají, jako po podezřelé z trestných činů.

O den dříve ji zachytily bezpečnostní kamery kolem půl šesté odpoledne v obchodním centru na Pankráci. Tam si v jedné z prodejen s oblečením dlouho vybírala. Bohužel ne, jak by se dalo předpokládat, nabízený sortiment, ale kabelky nakupujících žen. Nic netušící zákaznice doslova pronásledovala po obchodě. Nakonec využila nepozornosti jedné z nakupujících a v nestřeženém okamžiku jí z kabelky vzala hotovost, stravenky, soupis užívaných léků i rodinné fotografie. Následně obchod i s lupem v hodnotě bezmála dvou tisíc korun opustila.

V polovině ledna přijali policisté z místního oddělení Podolí oznámení o krádeži peněženky v jednom z obchodů v obchodním centru na Pankráci v Praze 4. I zde zaznamenaly bezpečnostní kamery totožnou podezřelou, která opět využila chvíle, kdy se zákaznice obchodu prohlížela vystavené zboží a v nestřeženém okamžiku ji z příruční tašky vytáhla peněženku. Poškozená si ztráty všimla až po několika minutách u pokladny. V tomto případě dosáhla škoda na odcizených věcech dva tisíce korun.

Podezřelé v posledním z případů dělala nenápadně „křoví“ její kolegyně, ani ta není pražským policistům neznámá. O „podezřelé dvojce“ jsme Vás již informovali.

Pokud jste podezřelé viděli, znáte jejich totožnost nebo víte, kde se nacházejí kontaktujte linku tísňového volání 158.

Za trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a trestný čin krádež hrozí shodně až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský - 6. března 2019

vytisknout  e-mailem