Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kuplířka zaměstnávala 15letou dívku

Ve vazební věznici skončila 30letá žena z Třince za organizování kuplířství. Mezi ženami, které pro ni provozovaly prostituci, byla i 15letá dívka, která uprchla z výchovného ústavu.  

    Když 15letá dívka z Karviné utekla v říjnu loňského roku z výchovného ústavu, nabídl jí její kamarád práci. S další 17letou dívkou ji převezl do Třince za jeho známou. 30letá žena jim pak nabídla, že budou provozovat prostituci v jejím bytě. Obě děvčata s nabídkou souhlasila. Přistoupila i na ceník služeb. Za hodinový pohlavní styk měly ještě nedospělé dívky požadovat od svých klientů jeden tisíc korun. Nadstandardní služby, jako sex bez ochrany nebo SM měly být za příplatek. V pokoji, kde své služby pak provozovaly i přespávaly. Majitelka bytu v regionálních novinách nechala otisknout inzerát se zněním : "Mladé holčiny tě rády sex. potěší. Nonstop." Připojeno bylo i číslo na mobilní telefon. Prostituci provozovaly obě dívky skutečně ve dne v noci. Přicházeli za nimi muži z okolí, někdy i 8 zákazníků denně. Od nich inkasovaly peníze předem, ty pak hned předaly své "zaměstnavatelce". Ta jim pak polovinu z vydělané částky vracela. Měsíčně si děvčata vydělávala několik desítek tisíc korun. Kromě nich zaměstnávala kuplířka od července minulého roku ještě další tři dívky. O tom, že dvě děvčata nemají dosud 18 let a jedna je na útěku z výchovného ústavu věděla od samého počátku.
             Před několika dny třinečtí kriminalisté však její živnost ukončili. Majitelce bytu policisté sdělili obvinění z trestných činů kuplířství a ohrožování výchovy mládeže. Okresní soud ve Frýdku-Místku ji poslal do vazby. Hrozí jí až 8 let vězení.

Ivan Žurovec

Npsali o nás : Novinky.cz
                       Deník.cz

vytisknout  e-mailem