Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kupní smlouvy Policie České republiky

Žadatelka požadovala poskytnutí následujících informací: 

Měl či má Váš úřad od roku 2011 až doteď uzavřenu nějakou smlouvu s následujícími subjekty? (dále žadatelka uvedla 6 názvů firem a jmen fyzických osob včetně jejich sídel, IČ a dat narození)

Jestliže ano, čeho se dané smlouvy týkaly?

Kdy byly uzavřeny a na základě jaké skutečnosti (např. účast na veřejné zakázce)?

Pokud byla uzavřena na základě výběrového řízení, jakého druhu a s jakými kritérii? Kolik uchazečů a jací se přihlásili? Byl některý z nich vyřazen? Z jakého důvodu?

Kolik vaše instituce subjektům celkem zaplatila (prosím, uvádět vždy po jednotlivých subjektech)?

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. předmětnou žádost posoudila a sdělila žadatelce následující informace:

1) Ano, z vyjmenovaných subjektů uzavřela Policie České republiky za předmětné období smlouvy pouze s jednou ze zmíněných firem (dále povinný subjekt uvedl název dané firmy).

2) Smlouvy se týkaly nákupu značkovacích sprejů, konzervačních olejů, pepřových sprejů, univerzálních pěnových čistících prostředků (sprejů určených pro úklidové práce), sprejů na údržbu zbraní, nemrznoucí směsi do ostřikovačů a nemrznoucí směsi do chladiče.

3)

- nákup značkovacích sprejů – zaplaceno 19.958,- Kč

– nákup konzervačních olejů – zaplaceno 58.724,- Kč

– nákup značkovacích sprejů – zaplaceno 59.875,- Kč

- nákup nemrznoucí  směsi do ostřikovačů do teploty -40 °C balení 5l zaplaceno 97 952,40,- Kč

– nákup sprejů na údržbu zbraní – zaplaceno 28 800,- Kč

- nákup nemrznoucí směsi do chladiče – zaplaceno 23 040,- Kč

– nákup pepřových sprejů - zaplaceno 118 580,- Kč

– nákup pepřových sprejů - zaplaceno 10 515,- Kč

- nákup oleje na mazání zbraní – zaplaceno 3 334,- Kč

– nákup značkovacích sprejů - zaplaceno 7 789,- Kč

- nákup univerzálního pěnového čisticího prostředku – spreje určeného pro úklidové práce - zaplaceno 3 199,- Kč

4) K další části žádosti, tedy ke specifikaci jednotlivých smluvních vztahů Policie České republiky a předmětného subjektu, konkrétně k otázkám: „Pokud byla uzavřena na základě výběrového řízení, jakého druhu a s jakými kritérii? Kolik uchazečů a jací se přihlásili? Byl některý z nich vyřazen? Z jakého důvodu?“ povinný subjekt sděluje, že těmito informacemi nedisponuje v takové struktuře, v jaké jsou požadovány. Informace v rámci Policie České republiky existuje, ale je svým obsahem rozčleněna do jednotlivých smluv, které byly uzavřeny různými krajskými ředitelstvími policie. Požadované informace tedy nelze získat žádným elektronickým dotazem, který by je programově vyhledal. Pro vyhledání a zpracování požadovaných údajů by bylo zapotřebí nahlédnout fyzicky do každé z těchto smluv a dílčí součást celkové požadované informace z ní manuálně vytěžit. Po konzultaci s jednotlivými krajskými ředitelstvími policie vytvořil povinný subjekt tzv. kvalifikovaný odhad, jenž určuje minimální čas, který by byl nutný pro vyhledání kompletní informace za celou Policii České republiky, který činí celkem 5 hodin práce příslušných pracovníků. Takový rozsah vynaložené práce povinný subjekt musí považovat za mimořádně rozsáhlé vyhledání informací ve smyslu § 17 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. a v této souvislosti mu nezbývá než požadovat za toto mimořádně rozsáhlé vyhledání informací úhradu. V souladu s ustanovením § 17 odst. 3 téhož zákona proto povinný subjekt oznámil žadatelce, že poskytnutí informací požadovaných v této části žádosti je podmíněno zaplacením úhrady v částce 1 255,- Kč.

pplk. Mgr. art. et Mgr. David Schimmer – 7. 3. 2018

vytisknout  e-mailem