Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kurz Kuzma zahájen

Dne 16. dubna 2011 ostravští kynologové zahájili třetí ročník kurzu Kuzma. 

ukázka 010.jpgukázka 010.jpg
Patnáct „nováčků“ se sešlo se svými čtyrnohými miláčky ve sportovním policejním areálu Ostrava Hulváky, aby společně s policejními kynology a asisteny (absolventi z předcházejících běhů)  zahájili kurz Kuzma - kurz zodpovědného majitele městského psa.

Již tradičně všechny přivítal  ředitel Městského ředitelství policie Ostrava plk. Mgr. Tomáš Landsfeld, který účastníkům popřál mnoho zdaru při výcviku psů. Následně si mladí psovodi vyslechli vše co mají před sebou např. jak správně přivolávat psa, jeho poslušnost, jak jej ovládat za každé situace zejména ve městě, jak upoutat a udržet jeho pozornost a mnoho dalšího. Úvodní teoretickou část ukončila ukázka poslušnosti policejního psa Emana, kterou všichni ocenili potleskem. Psovodi ze zahájení  odcházeli jen plni dojmů, ale i s tričkem a bundou s logem projektu. V policejním areálu se boudou scházet do konce června každou středu. Motivací pro ně bude i veřejné vystoupení s policejními kynology na Dni Policie, které se bude konat dne 12. 6. 2011 na Slezskoostravském hradě.

O jarní kurz byl velký zájem a proto se mnohé nedostalo. Tito jsou již evidování na „podzimní“ kurz, který bude probíhat od září. V tomto termínu jsou poslední volná místa. V případě zájmu zašlete do nejdřív přihlášku (více na www.policie.cz). Kurz je určen pro děti a mládež ve věku od 12 do 18 let a je pořádám zdarma díky finanční  podpoře Magistrátu města Ostravy.


por. Mgr. Kateřina Špoková
PIS Ostrava
16. dubna 2011
 

vytisknout  e-mailem