Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kutálel se s autem po chodníku a porazil dva chodce

NÁCHODSKO – Orientační test ukázal u řidiče drogy 

Vážná dopravní nehoda, při níž byli těžce zraněni dva chodci, zastavila v pondělí 9. 5. 2016 na desítky minut provoz v Novém Městě nad Metují na hlavní silnici vedoucí od Náchoda. Nehoda se stala v 11. 40 hodin poblíž hasičské zbrojnice.

Nové Město nad MetujíNové Město nad Metují/Foto Policie ČR
Dvaadvacetiletý řidič osobního auta Škoda Octavia, který jel ve směru od Náchoda, zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla a při průjezdu ostrou pravotočivou zatáčkou se dostal do až protisměrné části vozovky, kde v tu dobu jel od centra jiný vůz. Zřejmě ve snaze se vyhnout, řidič octávie strhl řízení a dostal smyk. S neovladatelným vozem pak přejel přes travnatý pás až na levý chodník, kde nejprve narazil do oplocení domu, pak s kutálejícím se autem ještě srazil dva chodce jdoucí po chodníku. Chodkyni náraz odhodil do vozovky, 37letý chodec zůstal zaklíněný pod autem. Muž byl po vyproštění s těžkým zraněním převezen do náchodské nemocnice, pro 31letou ženu, rovněž s  těžkým zraněním, přiletěl vrtulník, který ji transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Řidič, který vyvázl s lehkým zraněním, se na místě podrobil dechové zkoušce na alkohol a orientační zkoušce na omamné a psychotropní látky. Zkouška na alkohol dopadla negativně, drogový test u mladíka však ukázal přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Pro přesné určení byl nařízen odběr krve. Technická závada nebyla ohledáním zjištěna ani uplatněna, na voze vznikla hmotná škoda přibližně 80.000 korun, na domu byla škoda předběžně odhadnuta na 50.000 korun.

Policie nehodu dále vyšetřuje. Řidiči octávie za přečin těžkého ublížení na zdraví hrozí až čtyři roky za mřížemi.

 

por. Mgr. Eva Prachařová
10. 5. 2016 v 11. 00 hodin

vytisknout  e-mailem