Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kvalitní práce porubských policistů

Policisté z obvodního oddělení Poruba 1 mají za sebou opravdu povedený víkend. 

Policisté z obvodního oddělení Poruba 1 mají za sebou opravdu povedený víkend. Zadrželi pachatele trestného činu loupeže, pachatelku trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, provedli dopravně-bezpečnostní akci a zahájili trestní stíhání proti mladistvému, který je podezřelý ze spáchání provinění pokusu těžké újmy na zdraví.


 

Dne 13. 2. 2009 o půl jedné ráno se na obvodní oddělení na Dělnické ulici dostavila dvaašedesátiletá žena a sdělila, že byla napadena a oloupena neznámým pachatelem o 2 600 korun. Žena pachatele detailně popsala. Hlídka, která byla ihned vyslána k šetření v místních hernách, pachatele zadržela v jedné z nich, na ulici Mongolské. Poté pachatele eskortovala na obvodní oddělení. Padesátiletému muži z Ostravy Poruby teď hrozí, za spáchání trestného činu loupeže, trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
V ten samý den v době od 19.00 do 21.00 hodin provedli porubští policisté dopravně-bezpečnostní akci zaměřenou na dodržování BESIP. Poté od 22.00 do 2.00 hodin následujícího dne kontrolovali pohostinská zařízení s cílem eliminovat protiprávní jednání na úseku ochrany před alkoholismem. Během první akce zkontrolovali 31 vozidel  a zadrželi jednoho pachatele trestného činu. Pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, policisté zadrželi sedmačtyřicetiletou ženu z Havířova. Žena řídila motorové vozidlo, ač jí to zakázal Magistrát města Karviné. V rámci druhé akce zkontrolovali 5 provozoven a v nich 138 osob. U dvou osob mladších osmnácti let zjistili konzumaci alkoholu.
V sobotu 14. 2. 2009 ve 4.00 hodiny ráno byli policisté vysláni do jednoho z domů na ulici Porubské. Zde mělo dojít k napadení třicetiletého muže nezletilým synem své družky. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Nezletilý mladík, který byl v té době na útěku z diagnostického ústavu, muže napadl pěstmi a nevybíravými nadávkami. Poté vytáhl ze zásuvky v kuchyňské lince pětadvaceticentimetrový nůž na maso a bodl přítele své matky do hlavy. Poté z místa činu utekl, posléze však byl policisty zadržen. Poškozený byl RZS převezen na ošetření do městské nemocnice. Mladistvý pachatel byl následujícího dne propuštěn ze zadržení a převezen zpět do diagnostického ústavu. Mladíkovi hrozí za toto jednání, vzhledem k jeho věku, trest odnětí svobody na jeden rok až čtyři léta.

vytisknout  e-mailem