Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Květinářce hrozil umrznutím v chladicím boxu

Kriminalisté pátrají po neznámém lupiči, kterému hrozí desetileté vězení. 

V pátek 1. února kolem půl osmé večer vstoupil neznámý muž do prodejny s květinami na Praze 8 v Sokolovské ulici a požádal prodavačku o tři růže. Když dvacetiletá žena odešla pro květiny do chladicího boxu, muž k ní přistoupil a sdělil jí: „Vypadáte jako milá prodavačka, já Vám nechci ublížit. Ale zatlačím Vás do lednice, kde Vás zavřu, tam Vám nikdo nepomůže a zmrznete tam. Jsem v zoufalé finanční situaci a nemám peníze. Jak to tedy uděláme?!“ Přepadená se snažila lupiče přemluvit a chtěla odejít z chladicího boxu, muž ji však chytil za paži a snažil se prodavačku zatlačit zpět. Ženě se podařilo vysmeknout a s voláním o pomoc utéci z prodejny. Muž se zalekl a utekl pryč ve směru k ulici Pobřežní.
 
Kriminalisté v souvislosti s tímto případem pátrají po neznámém lupiči středního věku, kterého zachytil kamerový systém a policisté tak znají jeho podobu. Jedná se o muže ve věku mezi 40 a 50 lety, vysokého asi 175 centimetrů, střední postavy. Má tmavší pleť, tmavé vlasy lehce prošedivělé, výrazné lícní kosti a zvrásněný obličej. V době přepadení byl hladce oholený a hovořil česky bez přízvuku. Oblečený byl do černé bundy se žlutými pruhy, světlé mikiny, tmavých džínů a silně zapáchal cigaretovým kouřem.
 
Jakékoliv informace vedoucí k dopadení hledaného muže přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR. Hledaný muž je podezřelý z trestného činu loupeže a v případě dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 14. 2. 2013
Odkazy do noveho okna

Podezřelý lupič

Podezřelý lupič 

Detailní náhled

Podezřelý lupič

Podezřelý lupič 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem