Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Květnová dopravní nehodovost

HAVLÍČKOBRODSKO: Tři dopravní nehody s tragickými následky 

Zatím k nejvyššímu počtu dopravních nehod vyjížděli havlíčkobrodští policisté v měsíci květnu a to ke 47 dopravním nehodám. V loňském roce za stejné období to bylo o 14 nehod méně. Měsíc květen byl i co do následků v tomto roce nejtragičtější. Při třech dopravních nehodách zemřely tři osoby. V loňském roce za stejné období se nehody obešly bez tragických následků. Ke všem třem tragickým nehodám došlo hned na počátku měsíce.

Olšinky, Kámen – 2.5.2012

K tragické dopravní nehodě vyjížděli policisté ve středu 2.5. krátce před 13.hodinou. Sedmapadesátiletá řidička osobního vozidla Hyundai i20 jela po přímém úseku v mírném stoupání ve směru od obce Olšinky na obec Kámen a přitom z neznámých příčin vyjela vlevo do protisměrné části komunikace, kde narazila do levé přední části protijedoucího nákladního vozidla Scania s návěsem. Po střetu se osobní vozidlo dostalo do smyku a narazilo do protijedoucího 55letého motocyklisty, který jel za nákladním vozidlem. Tímto střetem byl motocyklista odražen na za ním jedoucí osobní vozidlo Škoda Felicia. Při nehodě byl těžce zraněn motocyklista, který na následky zranění na místě nehody zemřel. Dále byla zraněna řidička z osobního vozidla Hyundai a spolujezdkyně z druhého osobního vozidla. Obě zraněné byly převezeny do nemocnice v Havlíčkově Brodě, kde zůstaly hospitalizovány. Alkohol byl u řidičů na místě dechovou zkouškou vyloučen. Hmotná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 635.000 Kč.

DN-2.5.DN-2.5.


 

Havlíčkův Brod – 4.5.2012

K vážné dopravní nehodě došlo v pátek 4.5. krátce před 17.hodinou v Havlíčkově Brodě. Dvaatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octávia jel po místní komunikaci ulicí Rozkošská od nemocnice směrem na místní část Perknov. Řidič dostatečně nesledoval situaci v silničním provozu a přes levý sloupek vozidla přehlédl chodkyni, která přecházela komunikaci mimo přechod pro chodce z jeho pohledu jízdy zleva doprava. Poté co chodkyni spatřil, začal brzdit a strhl řízení vozidla do protisměrné části, ale střetu již nezabránil. Chodkyně byla po nárazu odhozena na komunikaci, kde zůstala ležet. Šestasedmdesátiletá žena byla převezena do nemocnice, kde na následky těžkých zranění o víkendu zemřela. 

 

Krucemburk – 5.5.2012

K tragické dopravní nehodě vyjížděli policisté krátce před půlnocí v sobotu 5.5. do obce Krucemburk. Čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia jel po rovném a přímém úseku komunikace ve směru od Ždírce nad Doubravou a před obcí Krucemburk najel z dosud nezjištěných příčin vpravo na krajnici a následně mimo komunikaci, kde vozidlo narazilo přední částí do vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který na místě nehody svým zraněním podlehl. Ke zranění jiných osob nedošlo. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 30.000 Kč.

DN Krucemburk 5.5.DN Krucemburk 5.5.


 

Při dalších nehodách pak bylo 6 osob zraněno těžce a 21 lehce.


Celková škoda dosáhla téměř 2.730 000 Kč, v loňském roce za stejné období byla celková škoda vyčíslena na 1.740.000 Kč. Alkohol byl zjištěn u 3 viníků dopravních nehod, v loňském květnu byl alkohol zjištěn u čtyř viníků dopravních nehod.

V 4 případech policisté řešili dopravní nehody, kdy účastníkem byla osoba mladší 15 let.


Nejčastějšími příčinami byla nepřiměřená rychlost, nedání přednosti a také nesprávný způsob jízdy. V 35 případech zavinili dopravní nehody řidiči motorového vozidla, ve třech případech pak řidiči nemotorového vozidla. V 7 případech pak policisté řešili dopravní nehody s lesní zvěří nebo domácím zvířectvem.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
4.6. 2012

 

vytisknout  e-mailem