Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Květnová Kavárnička bezpečí

PRAHA VENKOV-JIH – Ve spolupráci s obcí Kamenice a KC Kamenice se v úterý letošního 21. května podařilo zrealizovat preventivní besedu pro seniory a veřejnost. 

V rámci preventivní informační kampaně „Pro bezpečný život seniorů“ se v odpoledních hodinách setkali v prostorách KC Kamenice s místními seniory policista z oddělení tisku a prevence středočeského krajského ředitelství policie.
Během besedy pod názvem „Kavárnička bezpečí”, na kterou byli pozváni nejen senioři, ale i veřejnost, se přítomní měli možnost seznámit, jaké jsou hlavní zásady bezpečného chování při setkání a komunikací s neznámou osobou, jak si zabezpečit svůj majetek a obydlí, zejména jak se bránit proti krádežím a podvodům, či jak řešit případně vzniklé, nepříjemné a mnohdy ohrožující situace. Většina rad a doporučení vycházela z preventivního projektu (Ne)Bezpečný věk a Obezřetný senior.
Přítomní, převážně senioři, dále získali informace, jak se bezpečně chovat v rámci kyberprostoru, jak bezpečně používat moderní komunikační prostředky, jak si chránit a zabezpečit finanční prostředky na svých bankovních účtech, a to v souvislosti s využíváním internetového bankovnictví nebo při nakupování na portálech internetových obchodů, či jak vhodně reagovat na případná rizika v souvislosti s využíváním internetu nebo při komunikaci na sociálních sítích.
Během besedy bylo možné přednášejícímu pokládat případné dotazy, kdy přítomní senioři tak měli možnost a prostor k danému tématu s ním besedovat. Všechny jejich otázky se podařilo zodpovědět. Každý ze zúčastněných měl i možnost si ústně předané informace doplnit pomocí prezentace, která doprovázela vystoupení přednášejícího, ale i letáčků s preventivními radami, které byly volně k dispozici a senioři si je mohou pak v klidu a teple svého domova pročíst, nebo je případně předat těm, kteří se nemohli tohoto setkání zúčastnit. Doplňující preventivní informace vycházejí i z dalších preventivních projektů, například „Zabezpečte se!”, „Stop vloupání”.
Úterní setkání proběhlo v poklidné a ničím nerušené atmosféře a bylo oboustranně velmi příjemné. Těšíme na další spolupráci a již nyní hledáváme nová a zajímavá témata pro Kavárničku bezpečí.

por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
6. června 2024

Odkazy do noveho okna

Kavárnička-bezpečí

Kavárnička-bezpečí 

Detailní náhled

Kavárnička bezpečí 1.

Kavárnička bezpečí 1. 

Detailní náhled

Kavárnička bezpečí 2.

Kavárnička bezpečí 2. 

Detailní náhled

Kavárnička bezpečí 3.

Kavárnička bezpečí 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem