Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kvůli hrušce zaútočil slzotvorným sprejem

CHOMUTOVSKO - Pokoušel se napadnout i policistu; Zloděje kol policisté odhalili. 

Kuriózní případ řeší v těchto dnech chomutovští policisté. Ve středu před polednem procházel 39letý muž ulicí Palackého a z volně přístupného venkovního regálu před prodejnou potravin odcizil hrušku. Přitom ho viděl prodejce a vydal se za ním. Když ho o kousek dál dostihl, tak dotyčný hrušku odhodil a z bundy vyndal slzotvorný sprej, kterým prodavače zasáhl do očí. O chvíli později byl útočník díky spolupráci s městskými strážníky zadržen. Na služebnu se mu však očividně nechtělo. Když s policisty nastupoval do služebního vozidla, pokoušel se ještě jednoho z nich napadnout. Ten ho však zpacifikoval a agresor tak i přes svůj odpor skončil v policejní cele.

Další den policisté sdělili muži podezření z trestného činu výtržnictví. Za jeho spáchání mu soud může uložit až tříletý trest odnětí svobody. Podezřelý se totiž obdobného jednání měl dopustit i v nedávné době.

 

Zloděje kol policisté odhalili

V průběhu dubna přijali jirkovští policisté oznámení o krádeži dvou jízdních kol ze suterénu panelového domu. Horská kola měl neznámý pachatel odcizit od výtahové šachty. Policisté šetřením zjistili, že kola měl ukrást 30letý Chomutovan společně s 24letou Jirkovankou. V ranních hodinách měli využít situace, kdy z panelového domu odcházela jeho obyvatelka a do domu se jim podařilo dostat. Majitel o svá kola díky policistům nepřijde. Po zjištění totožnosti podezřelého od něho obě kola policisté zajistili a budou vrácena majiteli.

Muži, který byl v nedávné minulosti za krádež odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, hrozí díky předchozímu odsouzení opět vězení. Za spáchání trestného činu krádež, pro který mu policisté sdělili podezření, by mohl být v případě uznání viny potrestán až tříletým odnětím svobody.

Jednání jeho „společnice“, která trestána nebyla, je řešeno jako přestupek.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 7. května 2021

vytisknout  e-mailem