Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kvůli šrotu přelezl dvoumetrový plot

Muž stačil nasbírat přes deset kilogramů netříděného železného šrotu... 

Kvůli šrotu přelezl dvoumetrový plot
 
 
      Policisté oddělení železniční policie a doprovodů vlaků krajského ředitelství vyjeli včera krátce po 13. hodině do Ostravy-Přívozu, konkrétně do soukromé společnosti sídlící na ulici Palackého. Podle prvotních informací tam ostraha objektu zadržela muže, který si chtěl odnést kusy železného šrotu.
 
     Policisté na místě kontaktovali členy ostrahy, kteří je zavedli k zadrženému. Jednalo se o 33letého muže z Ostravy. Ten se přiznal, že přelezl dvoumetrové plechové oplocení a dostal se tak do objektu firmy. Vyhlédl si kusy železného šrotu, které byly v kolejišti. Věci si dával do tašky. Uviděli ho však členové ostrahy, kteří ho zadrželi a přivolali policisty.
 
      Muž je podezřelý z trestného činu krádeže (§ 247/1b,e – byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo trestán). Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. A pro doplnění – muž stačil nasbírat přes deset kilogramů netříděného železného šrotu. Vše dobrovolně policistům vydal. Ti je předali poškozené organizaci, kterou zároveň požádali o vyčíslení škody.
 
                                                                                           
   
                                                                                                       por. Mgr. Soňa Štětínská
 

vytisknout  e-mailem