Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kvůli stovce seniora škrtili

MOSTECKO - Dvojice okradla na zastávce seniora, peněženku měl na šňůrce kolem krku; U domu řezal přívodní kabel. 

Seniora dvojice oloupila na lavičce, lupiči putovali do vazby
Mostečtí kriminalisté objasnili loupež, která se měla stát začátkem října v časně ranních hodinách. Na sídlišti Zahradní v Mostě měli dva muži způsobem hraničícím s hyenismem okrást seniora, který tam seděl na lavičce. Vyšetřovatel muže ve věku 44 a 33 let, oba z Mostu, obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Ti byli již v minulosti trestaní, a protože v páchání trestné činnosti pokračují, vyšetřovatel podal na obviněnou dvojici podnět k vazebnímu stíhání. Soud oba Mostečany poslal minulý týden do vazební věznice. Za loupež obviněným hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Důchodce krátce po 06. hodině seděl na autobusové zastávce na lavičce, když k němu přistoupili dva muži a začali jej oslovovat familiárně. Při tom ho měl jeden z nich osahávat a prohmatávat mu bundu, kdy mu měl objevit peněženku, kterou měl senior pověšenou na šňůrce kolem krku. Druhý muž stál za poškozeným a začal  tahat za šňůrku směrem k sobě, přičemž poškozeného škrtil a seniora měl namáčknout na sloup u zastávky. Následně měl sáhnout do peněženky a odcizit z ní měl bankovku v hodnotě 100 korun a znovu za provázek zatáhl, až poškozený upadl na sloup a na lavičku. Poté oba výtečníci z místa utekli. Kriminalisté na případu intenzivně pracovali a staršího z dvojice obviněných zadrželi po třech dnech od události, druhý z obviněných byl v pátrání a policie ho zadržela minulý týden.

O víkendu šel krást kabely do vilové čtvrti
V policejním cele skočil o víkendu 24letý muž z Mostu. Ten měl v dopoledních hodinách přelézt oplocení u rodinného rekonstruovaného domu ve starší zástavbě Mostu, kde chtěl odcizit přívodní kabel. S sebou měl nářadí a díky zásahu policie dílo nedokonal. I tak způsobil hmotnou škodu poškozením kabelu. Policisté hlídkové služby na místo dorazili na základě oznámení na linku 158 a nenechavce na cizím pozemku zastihli. Inspektor mostecké policie nyní muži sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Způsobená škoda zatím nebyla poškozeným přesně vyčíslena.  

nprap. Ludmila Světláková
Most 13. října 2020

vytisknout  e-mailem