Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kynologové přišli o zkušební rukávy

LIBEREC - Z neděle na pondělí vykradl zatím neznámý zloděj objekt kynologů v Hanychově. Vzal věci, které jsou pro běžného člověka naprosto nevyužitelné, pro kynology však víc než potřebné. Chybí jim výbava pro výcvik psů. Po pachateli policisté pátrají. 

O tom, že zloději nepohrdnou skutečně ničím, svědčí případ, který se stal v noci z neděle na pondělí. Zatím neznámý zloděj se vloupal do objektu Českého kynologického svazu v Irkutské ulici v Hanychově. Tam mají kynologové uskladněné pomůcky a potřeby k výcviku psů, ale i k jejich zkouškám. Zloděj vzal uvnitř věci, které jsou velmi specifické a pro potřeby běžného člověka naprosto nepoužitelné. Z klubové místnosti odcizil čtyři cvičitelské rukávy a pět zcela nových návleků na ruce. Jedná se ovšem o potřeby, které mají svoji cenu, a tak není zanedbatelná ani škoda, kterou neznámý zloděj kynologům způsobil. Základní organizaci tím vznikla újma ve výši patnácti tisíc korun.

Kdo objekt kynologů vykradl a kde skončily odcizené věci nyní zjišťují policisté z Obvodního oddělení Vápenka. Pachateli hrozí v případě dopadení obvinění z přečinu krádeže a u soudu až dvouletý trest.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
16. 7. 2013

vytisknout  e-mailem