Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Láhev od piva hodil do okna

MOST - Střepy se vysypaly na spícího chlapce a další informace 

O tom, že nepoctivci chodí i do restaurací, se přesvědčila jedna žena z Mostu. Ta si vyšla v pátek v podvečer do jednoho mosteckého podniku. Nechala si však volně odloženou kabelku. Z té jí neznámý lapka po 22 hodině odcizil v nestřeženém okamžiku její osobní doklady, platební kartu a peněženku s finanční hotovostí. Okradená tak během chvilky přišla o věci v hodnotě téměř dvou tisíc korun. Případ krádeže šetří mostečtí policisté.
Daleko větší škodu utrpěl muž v jedné mostecké kavárně. I on byl okraden neznámým nenechavcem, který si všiml volně položeného notebooku. Ten ležel na barové židličce a stačila chvilka nepozornosti poškozeného a kapesní počítač byl jeho. Poškozený odhadl škodu na deset tisíc korun. Po zloději nyní pátrají mostečtí policisté.

Z lupu se dlouho neradoval
Z trestného činu krádeže vloupáním obvinil policejní komisař mostecké policie 26 letého muže z Mostu. Ten v části Podžatecká o víkendu vnikl v odpoledních hodinách do zaparkovaného osobního vozidla. Z interiéru odcizil panel autorádia a vzal i samotné autorádio značky Clarion. Krádeží a poškozením desky zanechal škodu ve výši 3 000 korun. S lupem pak odešel. Nedaleko místa byl přistižen policejní hlídkou, která odcizené věci zajistila. Obviněný je stíhán na svobodě.
I 23 letý Mostečan má na svědomí vykradení auta. Na mušku si vzal osobní vozidlo značky Škoda, do kterého se vloupal v ulici V. Nezvala v Mostě. Poté z vozidla odcizil osobní doklady, autorádio a finanční hotovost vyšší jak deset tisíc korun. Policie muže, který se v současné době nachází ve vazební věznici pro jinou trestnou činnost, obvinila z trestného činu krádeže vloupáním a neoprávněné držení platební karty. Poškozený motorista utrpěl škodu ve výši 17 tisíc korun. Odcizené věci ani peníze nebyly zajištěny. Ty stačil obviněný utratit.

Nešel po kytkách, ale penězích
Nezvaného hosta zaznamenal majitel jednoho litvínovského obchodu s květinami. Neznámý lapka se o víkendu v nočních hodinách z pátku na sobotu vloupal násilím do objektu prodejny. Kytky ho však nenadchly, zajímal se hlavně o peníze. Ty našel uvnitř pokladny, ze které odcizil přes pět tisíc korun. Další několikatisícovou škodu zanechal na zařízení, které při vloupání poškodil. Případ trestného činu krádeže vloupáním šetří litvínovští policisté.

Chtěli si hrát
Dva muži ve věku 25 a 33 let, oba z Mostu, přišli do jednoho mosteckého supermarketu krást. Uvnitř obchodu spolu odcizili herní konzoli Sony v hodnotě 7 500 korun. Jejich scénář jim však nakonec nevyšel. Povedenou dvojici odhalili pracovníci ostrahy. Ti pachatele předali mostecké policii. Ta zjistila, že starší není žádný nováček, protože byl již za trestnou činnost odsouzen. Policisté ještě v sobotu po spáchání krádeže sdělili oběma Mostečanům podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

Hodil láhev od piva do okna
Podezření ze spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno obrnickými policisty 27 letému muži z Mostu. Ten měl minulý týden ve večerních hodinách na ulici jedné obce na Mostecku požadovat od své bývalé přítelkyně mikinu, kterou měla na sobě. Přitom mladé dívce a rodině její matky vyhrožoval násilím. Nakonec z ní mikinu strhl a z místa pak odešel. Asi za hodinu a půl se vrátil k domu, kde řval pod okny bytu, kde bydlí matka poškozené, která byla incidentu na ulici přítomna. I jí vyhrožoval násilím. Posléze vzal láhev od piva a vhodil ji jim do oken bytu, kde v té době spalo nezletilé dítě. Na děcko se vysypaly střepy z okna, k jeho zranění naštěstí nedošlo. Na okně vznikla škoda ve výši jednoho tisíce korun. Policie, která na místo přijela, zadržela podezřelého v domě poškozených. Byl schovaný v přízemi pod schody obytného domu. Případ je nadále v šetření obrnických policistů.

 

vytisknout  e-mailem