Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lahví rozbila dveře

CHOMUTOV - Poškozené dveře si vyžádají opravu, Sliby, chyby.... 

Lahví rozbila dveře
Na místním oddělení policie v Jirkově skončila 32letá žena z okresního města. Muži zákona ji zadrželi v Ervěnické ulici, kde lahví od vína rozbila dvojitou skleněnou výplň plastových dveří u prodejny. Oprava si vyžádá nejméně dva tisíce korun. Žena se podrobila dechové zkoušce, která byla pozitivní. Okolnosti incidentu nadále vyšetřují policisté, jednání podezřelé vyhodnotili jako výtržnictví.

Sliby, chyby
Podvodné jednání 42letého muže z Litoměřic vyšetřují chomutovští policisté. Již v měsíci červnu letošního roku se v bytě v ulici Školní pěšina dohodl s poškozenou, že jí opraví štít u rodinného domu ve Spořicích. Za tímto účelem převzal od ženy požadovanou zálohu ve výši 80 tisíc korun. Do současné doby však s opravou nezačal, nezakoupil potřebný materiál na opravu, peníze nezvrátil a žádným způsobem nekomunikuje. Za uvedené jednání mu v případě odsouzení hrozí až pětileté vězení.

Padla obvinění, jsou ve vazbě
Chomutovští kriminalisté obvinili trojici mužů ve věku 47 let z Litvínova, 46 let z Černovic a 29 let z Chomutova z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na okrese Chomutov vyráběli a následně prodávali dalším zájemcům zakázanou látku matamfetamin – pervitin. Při domovní prohlídce v bytě v ulici 17. Listopadu zadrželi policisté nejen uvedené muže, ale i předměty a chemikálie, které slouží k výrobě drog. Obvinění si všichni převzali a skončili po nezbytných úkonech v policejní cele. Státnímu zástupci byl doručen podnět k jejich vzetí do vazby. Nejmladší z trojice pak byl propuštěn na svobodu, na zbylé dva byla uvalena vazba. Vyšetřování nadále pokračuje.

Porušil zákaz pobytu
Magistrát města Chomutov vyslovil v říjnu letošního roku 34letému muži ze Všehrd zákaz pobytu ve městě. I když ještě neuplynuly stanovené tři měsíce, kontrolovala ho policejní hlídka včera na Palacké ulici ve městě, kde se bez závažných důvodů zdržoval. Svým jednáním muž rozhodnutí porušil, bylo mu sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení může skončit až na tři roky ve vězení.

Poškozená fasáda domu
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v ulici Karla Buriana poškodil fasádu jednoho z panelových domů. Nezjištěným předmětem vyhnul lišty u zateplení domu a vytvořil zde několik děr. Společenství vlastníků jednotek bude oprav stát nejméně 20 tisíc korun. Jednání pachatele policisté vyhodnotili jako trestný čin poškození cizí věci.

14. října 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207     krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem