Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ve sklepních prostorách se mu libilo

Bruntál- dostával se do sklepů bytových domů, objasnění případů a další 

Nechal se zlákat věcmi ve sklepních kójích
V souvislosti s případy majetkové trestné činnosti bylo v těchto dnech pro přečin krádeže a porušování domovní svobody sděleno podezření 33letému muži z Mladoboleslavska. Podezřelý měl celkem ve třech případech od konce března 2012 do 10.4. 2012 vniknout do sklepních prostorů tří bytových domů na různých místech Bruntálu. Zde se dostal do několika sklepních kójí a jedné společné kolárny. Některé prostory jen prohledal, ale nic zde nevzal. V dalších případech odcizil ze sklepů celkem dvě jízdní kola a elektrické pracovní nářadí ( okružní pilu a řezačku). Majitelům tak způsobil celkovou škodu odcizením věcí a poškozením zámků ve výši okolo 37 tisíc Kč.  
Těchto jednání se dopustil podezřelý i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu Mladá Boleslav dne 25.8.2009 odsouzen  za obdobný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 16-ti měsíců do věznice s ostrahou.  
 
 
Další z objasněných případů se týká krádeže a vniknutí do objektu zahradního domku. Na základě šetření bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody 25letému muži z Vrbenska. Skutku se měl dopustit tím, že v noci z 12.4. na 13.4. 2012 vnikl po vypáčení dveří do zahradního domku, který se nachází na pozemku u rodinného domu ve Vrbně pod Pradědem- Mnichov. Odtud si odnesl elektrický vařič a sadu koulí na pétanque. Následně se dostal i do sousední garáže, odkud si odvez motocykl minibike, elektrické pracovní nářadí a ruční nářadí. Celkově se škoda poškozením a odcizením věcí vyšplhala na částku přes 9 tisíc Kč.   
 
  
Dva případy krádeže pohonných hmot
 
V Bruntále na ulici Pod Vrbami v době od 30.5.2012 do 3.6 2012 dosud neznámý pachatel vypáčil na zaparkovaném vozidle  Renault Clio uzamykatelné víčko u nádrže a odčerpal odtud okolo 26 litrů benzínu. Škoda se pohybuje okolo 1 tisíce Kč.
 
 
Druhý případ šetří policisté v obci Karlova Studánka. Zde v průběhu doby od 30.5.2012 do ranních hodin 2.6.2012 neznámý pachatel po vypáčení víčka nádrže u vozidla Toyota Yaris, které bylo zaparkované u jednoho z lázeňských domů, odčerpal okolo 30 litrů pohonných hmot- benzínu.
Na stejném parkovišti potom ještě stačil odčerpat okolo 37 litrů benzínu a poškodit víčko nádrže u vozidla Škoda Fabia. Následně ve svém jednání pokračoval a na parkovišti u místní prodejny stačil poškodit víko od nádrže u vozidla Suzuki Grand. Pohonné hmoty z tohoto vozidla se mu však odcizit nepodařilo. Celková škoda poškozením na všech vozidlech byla vyčíslena na částku okolo 9 tisíc Kč a škoda odcizením pak na částku okolo 3 tisíc Kč. 
 
 
Alkohol za volant nepatří
O tomto se přesvědčila v nočních hodinách 3.6.2012 v Krnově na ulici Revoluční 44letá řidička s vozidlem Ford Sierra, která při jízdě pravotočivou zatáčkou vjela do levé poloviny komunikace, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Toyota Carina. Na základě provedené dechové zkoušky na místě nehody byla u řidičky fordu zjištěna hodnota 2,17 promile alkoholu v dechu. Řidičce byla další jízda zakázána a na místě byl zadržen řidičský průkaz.   
V souvislosti s nehodou nebyla žádná osoba zraněná. Jen vznikla celková škoda na vozidlech ve výši okolo 70 tisíc Kč.
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
ze 1.6.2012 a víkend 2.6.-3.6.2012 

vytisknout  e-mailem