Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lákavá nabídka

LITOMĚŘICKO - Může Vás připravit o peníze... 

Litoměřičtí kriminalisté v těchto dnech sdělili obvinění 29letému muži z Libochovicka pro trestný čin podvodu. Obviněný se dopouštěl podvodného jednání v období od července 2014 nejméně do března 2015. S úmyslem získat majetkový prospěch přesvědčil osobně, telefonicky, ale i elektronickou cestou více jak desítku osob k výhodnému obchodování s akciemi. Poškození mu poté posílali finanční prostředky na nákup akcií na jím uvedený bankovní účet. Zaslané peníze obviněný nevyužil na nákup akcií, ale pro svou potřebu. Výše uvedeným jednáním se obohatil, uvedl poškozené v omyl a způsobil tak na cizím majetku škodu přesahující 300 tisíc korun. Výše škody není konečná, neboť v současné době se kriminalistům již ozvali další poškození, kteří se stali obětí obviněného. Podle trestního zákoníku hrozí obviněnému trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

 

Okraden v restauraci

V uplynulých dnech byl při návštěvě restauračního zařízení v Lovosicích okraden jeden z hostů. Neznámý lapka využil nepozornosti poškozeného a odcizil mu z kapsy bundy peněženku s finanční hotovostí. Škoda je vyčíslena na 9 tisíc korun. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

 

Nafta láká zloděje

Počátkem tohoto týdne přijali lovosičtí policisté oznámení o krádeži nafty z vozidla. Neznámý pachatel pro si pro pohonné hmoty došel na jedno z lovosických parkovišť a z palivové nádrže zaparkovaného nákladního vozidla odčerpal více než 700 litrů paliva. Způsobená škoda činí nejméně 19 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

 

 

Litoměřice, 11. 5. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem