Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lákavá vidina snadného zisku

JABLONEC NAD NISOU – Policisté z obvodního oddělení vyřešili případ krádeže počítače s integrovaným monitorem. 

  1.  
  2.  

Pouze jediný den trvalo policistům objasnit krádež, ke které došlo ve firmě v Jablonci nad Nisou. Teprve 20letý zaměstnanec firmy se rozhodl, že si vylepší svoji finanční situaci. Využil možnosti volného pohybu v areálu firmy a zašel se podívat do sousední budovy firmy. Domníval se, že právě zde najde nějakou vhodnou věc, kterou by mohl zpeněžit.

Objevil zde odložený počítač a další prohlídkou zjistil, že v této části budovy není žádný další zaměstnanec. Vrátil se zpět ke své práci, kde nad možností, která se mu naskytla, přemýšlel. V hlavě se mu zrodil plán, který za nějaký čas zrealizoval. Odešel z pracoviště s tím, že si jde zakouřit, přičemž opět vešel do sousední budovy. Ani v tuto dobu zde jiný zaměstnanec nebyl, a tak se odloženého počítače „ujal“. Během pauzy na oběd doběhl s počítačem do nedaleké zastavárny, kam jej prodal.

Krádeží si mladý muž přišel na částku dva a půl tisíce korun. Škoda, kterou však firmě způsobil, přesáhla částku deset tisíc korun. Policisté okamžitě po přijetí oznámení o krádeži počítače, provedli prohlídku také v zastavárně. Zde nalezli nejen počítač, ale také jméno osoby, která jej do bazaru prodala.

Policisté, ve zkráceném přípravném trestním řízení, sdělili 20letému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

27.3. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem