Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapeni při činu

LITOMĚŘICE – Z kravína věci neodvezli; Zloději nezahálejí; Nepozorná žena přišla o peněženku…  


Z kravína lup neodvezli
 

Skupinka mužů se ve středu odpoledne vloupala do kravína v Mrsklesích u Třebenic. Za použití násilí vnikli do technických prostor kravína, kde se zmocnili elektrických motorů, beden s nářadím, náhradních dílů na osobní automobil a dalších věcí. U kravína měli tři muži tmavší pleti přistavený osobní automobil, do kterého chtěli ukradené věci naložit a odjet. Místní občané je však při protiprávním jednání přistihli a odjet je nenechali. Přivolaná policejní hlídka pachatele na místě zadržela a převezla na obvodní oddělení, kde museli lapkové svoje počínání vysvětlit. Policisté zjistili, že muž, který automobil řídil, má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Tříčlenná skupinka čelí podezření z trestného činu krádeže. Jeden z nich je pak podezřelý i z trestného činu maření úředního rozhodnutí.

Zloději nezahálejí
 

Ve čtvrtek přijala policie hned tři trestní oznámení ve věci krádeží vloupáním do domů a rekreačních objektů.
V Březně u Velemína vnikl v uplynulém týdnu v přesně nezjištěné době zloděj do domu, ve kterém ukradl dalekohled. V přilehlé dílně poté vzal i AKU vrtačku. Krádeží způsobil škodu 4 200 Kč. V polovině pracovního týdne vlezl na zahradu u domu ve Štětí další zloděj. Přelezl dvoumetrový plot a z altánu odnesl tři láhve alkoholu, vysavač na listí a strunovou sekačku. Majitel přišel o věci v hodnotě 5 700 Kč. Poslední krádež vloupáním byla zaznamenána v Úštěku. Dosud neznámý pachatel v chatě ukradl televizor a set-top-box. Věci z chaty zmizely v době od úterý do čtvrtka. Škoda byla vyčíslena na 2 400 Kč.
Ve všech třech případech se jedná o podezření z trestného činu krádeže vloupáním a policie po pachatelích pátrá.

 

Nepozorná žena přišla o peněženku

Ve čtvrtek odpoledne se do litoměřického „Domu elegance“ vypravila 27letá žena. Když si v prodejně oděvů vybírala zboží, vůbec nezpozorovala, že má vedle sebe zloděje. Lapka využil chvilky nepozornosti a vytáhl mladé návštěvnici prodejny z kabelky peněženku s 1 000 Kč, doklady, ale i platební kartu s PIN kódem. Nešťastné ženě nezbylo nic jiného, než nepříjemnou záležitost oznámit na policii. Dosud neznámý pachatel čelí podezření z trestných činů krádež na osobách a neoprávněné užívání cizí věci. Mladá žena z Prahy na pobyt v Litoměřicích asi dlouho nezapomene.
 

por. Ing. Alena Romová
6. 8. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem