Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapili ho hned

DĚČÍN - Lapili ho hned; Opatrně na internetu; Žena v pánské šatně; Když zákaz tak zákaz 

Skvělou práci včera večer odvedli děčínští kriminalisté spolu s policisty z obvodního oddělení. Včera ve večerních hodinách v blízkosti muzea na Teplické ulici přistoupili k osmnáctiletému mladíkovi tři mladíci. Jeden z nich se nato pod pohrůžkou zbití dožadoval peněz. Poškozený v obavách o své zdraví mu vydal částku ve výši sto čtyřicet korun. S těmi pak výtečník zmizel. Místo opustili i dva kamarádi, kteří celou dobu stáli opodál. Ne však na dlouho. Strážci zákona, kteří dorazili, rozjeli pátrací akci a za chvíli všechny našli. Jednadvacetiletého muže, který sebral hotovost, zadrželi. Uloupenou částku stačil mezitím zúročit ve výherním automatu na devět stovek. Nyní čeká v policejní cele, než jej vyšetřovatelé vyslechnou. S největší pravděpodobností bude obviněn z loupeže. V takovém případě se bude potýkat s hrozbou až desetiletého vězení. Zbývající dva, kteří se nejspíše do ničeho nevměšovali, se zhostí role svědků.
 Aktualizace: Obviněnní z loupeže padlo dnes odpoledne
 
Opatrně na internetu
 
O tom, že ani za anonymitou nicku na internetových aukčních portálech není člověk ukryt před zákonem, se přesvědčil dvaadvacetiletý ne právě čestně obchodující muž. Za mobilní telefon a fotoaparát si od dvou poškozených nechal poslat přes osm tisíc korun. Na zaplacené zboží ale čekali marně. Policistům z obvodního oddělení se podařilo případ objasnit a v těchto dnech padlo ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu podvodu. Nepoctivci tak za jeho finty hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
Žena v pánské šatně
 
Dopadnout se policistům z děčínského obvodu podařilo také dvacetiletou dívku, která nedávno v pánské šatně ve sportovní hale odcizila z kožené bundy peněženku se sedmi sty padesáti korunami, platebními kartami a doklady. Včera si ve zkráceném přípravném řízení vyslechla podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. A protože jde již o recidivu, hrozí mladici až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Když zákaz tak zákaz
 
Po Nádražní ulici v České Kamenici si to s automobilem včera štrádoval čtyřiatřicetiletý muž z okolí. Háček byl v tom, že má platný zákaz řízení motorových vozidel. To jej dovedlo až na místní obvodní oddělení policie, neboť ho ke kontrole zastavila hlídka. Závěr příběhu je tradiční. Vyslechl si podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkrácenku a šel si najít alternativní způsob, jak se dopravit domů. Za zmíněný přečin je možné udělit trest až tříletým pobytem za mřížemi.
 
 
 
 
23. listopadu 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem