Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka „cyklista“ dopaden

LOUNY – Únorové krádeže kol objasněny. 

V průběhu února se nejen v Lounech setkávali policisté s častými krádežemi jízdních kol. V té době ještě neznámý pachatel používal násilí k překonání zajištěných prostor, kde se nacházely později odcizené věci. O této nepříjemnosti jsme informovali v článku „Dejte si pozor“.
V těchto složitých případech, kdy se samotné předměty odcizení dohledávají velice těžko, učinili kriminalisté posun. Svou důslednou prací a díky své osobní a místní znalosti došli až k 35 letému muži. Ten má podle nich na svědomí čtyři odcizená kola v celkové hodnotě dosahující téměř 50 tisíc korun. Své pole působnosti neomezil pouze na město Louny, jedno kolo měl odcizit i v Žatci. Kriminalistům se podařilo jedno z kol vrátit majiteli. Zbytek měl muž rozprodat. Do výslechu své jednání omlouval tím, že je bez zaměstnání a potřeboval peníze na obživu.
Ukázalo se, že muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již odsouzen. Nyní na svobodě pobývá díky podmínečnému propuštění. Kriminalisté mu v uplynulých dnech sdělili obvinění z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Soud ho za mříže může poslat znovu, tentokrát až na tři roky.


por. Mgr. Irena Pilařová
oddělení tisku a prevence
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
2. května 2019

vytisknout  e-mailem