Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka dům důkladně prohledal

MOSTECKO - Na kole vyrazil krást na vesnici, hlídka ho zadržela; Kapsář byl úspěšný v autobuse MHD; Za proud neplatili. 

Loni přišel z vězení, už je tam opět
Okresní soud v Mostě poslal o víkendu na podnět policie do vazební věznice 32letého muže z Litvínova. Ten měl krást ve dvou rodinných domech a pokusil se ukrást i kabel u veřejného osvětlení. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Muž měl v lednu v obci Patrokryje vniknout na parcelu neobydleného domu a tam měl z domu odcizit tři balení měděného kabelu a prodlužovací kabel. V domě proboural strop a poškodil vstupní dveře. Celkem napáchal škodu za 17 800 korun. V první polovině února se u obce České Zlatníky pokusil odcizit kabel veřejného osvětlení. Na akci vyrazil vybaven rýčem, kterým vykopal díry u dvou sloupů do hloubky až ke kabelu. Dílo zkázy ale nedokonal, neboť na místě byl vyrušen hlídkou policie a z místa utekl. Klec spala koncem minulého týdne, kdy se vypravil krást na jízdním kole. Zamířil do obce Sedlec v dopoledních hodinách, u jednoho domu přelezl plot a oknem na ventilaci měl vniknout do domu, který důkladně prohledal a z domu měl odcizit 18 párů náušnic a další šperky, tvrdý alkohol i víno, elektronické cigarety, prázdné peněženky, žárovky, mobil i krabici od telefonu. Hodily se mu háčky na záclony a kroužky na garnyže a vzal s sebou i větší počet účtenek. S lupem daleko nedojel. Policisté oznámení o vloupání do domu začali hned prověřovat a u obce Patokryje si všimli muže na kole. Větší část lupu měl ještě u sebe, ostatní prý nepotřebné odhodil u zahrádek na skládku, kde byly věci nalezeny. Celková škoda se vyšplhala na částku téměř osm tisíc korun.

Cestující byl v autobuse okraden kapsářem
Na hbité prsty kapsáře narazil jeden starší muž v autobuse městské hromadné přepravy. Jel mosteckou linkou číslo 30, která byla plně obsazena, a zřejmě během cesty mu někdo z příruční tašky, kterou měl po celou dobu jízdy na svém rameni, ukradl peněženku. V ní měl poškozený finanční hotovost. O tom, že byl okraden, zjistil záhy po  vystoupení, když chtěl zaplatit ve stánku za tisk. Mostečan utrpěl hmotnou škodu vyšší než 2 500 korun a krádež na osobě ohlásil mostecké policii. 

Proud odebírali, ale neplatili
Policisté obvodního oddělení v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 27leté ženě a jejímu stejně starému partnerovi. Ti měli v bytě, který obývají v obci Hamr na Litvínovsku, neoprávněně odebírat elektrickou energii pro své účely, aniž by měli uzavřenou smlouvu k odběru energie. Zjistil to technik energetické společnosti, který v domě prováděl kontrolu a na místě odhalil nedostatky v elektroměrovém rozvaděči. Dvojice tak měla v průběhu více jak tří měsíců odebrat neoprávněně elektřinu v hodnotě 5 500 korun.

Most 26. února 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem