Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka měl smůlu

TEPLICKO - Když odcházel z místa činu, narazil na poškozeného; Se zbožím daleko neutekla...  

Lapka měl smůlu
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 64letému muži, který kradl v Modlanech. Z částečně oploceného pozemku odcizil ruční nářadí a stavební materiál, které si naložil na kárku a z místa je odvážel.
    Měl však smůlu, protože kolem něj zrovna projížděl poškozený a svůj majetek si poznal. Na staveništi pak zjistil, že mu chybí i další věci, jako stavební kolečko, trámy a další stavební materiál a nářadí.
     Muž mu nejdříve tvrdil, že to, co měl na kárce, našel na louce a o dalších odcizených věcech nic neví. Přivolaným policistům se ale nakonec přiznal, že si stavební kolečko, nářadí a stavební materiál poschovával v okolí a většina věcí byla majiteli na místě vrácena. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun, v případě odsouzení hrozí pachateli až dvouleté vězení.
 
Se zbožím daleko neutekla
     Celé balení dětských plen v hodnotě přes pět set korun odcizila 23letá žena v teplické drogerii. Mladá recidivistka si zboží vložila do kočárku a z prodejny odešla, aniž by jej zaplatila.
     Policisté na základě popisu podezřelé, který jim sdělily pracovnice prodejny, ženu během několika minut dopadli v nedaleké ulici i s kradenými plenami. Zlodějka jim sice nejdříve tvrdila, že se jedná o její majetek, pod tíhou důkazů se však nakonec ke krádeži přiznala.
     S ohledem na skutečnost, že byla v posledních třech letech pravomocně odsouzena za trestný čin majetkového charakteru, bylo její jednání kvalifikováno jako přečin krádeže, za který by mohla jít v krajním případě až na tři roky do vězení.
 
Krádež nafty
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který odcizil pohonné hmoty ze zaparkovaných kamionů. V nočních hodinách zloděj vnikl do areálu společnosti sídlící u Bíliny a z nádrží dvou nákladních vozidel odčerpal celkem 400 litrů nafty v hodnotě kolem 12 tisíc korun, poškozením nádrží pak způsobil asi tisícovou škodu. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Přišla o kabelku
     O kabelku s doklady, klíči od bytu i auta a platební kartou přišla mladá žena, která o víkendu navštívila vodní nádrž Barbora v Oldřichově. Když si byla zaplavat, neznámý pachatel jí odloženou tašku odcizil a dal se na útěk. Poškozená vyčíslila škodu na 800 korun, případ prověřujeme jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
V dechu měl téměř tři promile
     Až tříleté vězení hrozí 46letému muži, který o víkendu havaroval v Teplicích. Ve večerních hodinách najel při parkování na travnatý ostrůvek, kde poškodil okrasný plůtek. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes 2,8 promile alkoholu v dechu, po vystřízlivění muži sdělili podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
Teplice, 2. 9. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem