Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka okradl postiženého muže

MOST - Nejdříve mu nabídl pomoc, pak se zachoval jako heyena. 

Postiženému nabídl nejprve pomoc a pak ho cynicky okradl

Jako lidská hyena se zachoval minulý týden 25letý muž z Litvínova. Ve čtvrtek po 18. hodině v Mostě na ulici nabídl pomoc 51letému muži, který špatně vidí a poté ho bez skrupulí okradl. Policisté ho záhy vypátrali a lup zajistili.

Poškozený muž, který nevidí dobře na dálku, zřejmě ve městě zabloudil. Oslovil ho cizí muž a ptal se, kam má namířeno. Poškozený chtěl na tramvaj k obchodnímu domu Prior a požádal o doprovod. Oslovený s ním šel na zastávku rychlodráhy a poté spolu vystoupili zřejmě u zimního stadionu. Neznámý si chtěl koupit cigarety a tak zašli k nedaleké benzinové čerpací stanici. Dvojice poté seděla na lavičce, kde si oba dali cigarety. Poškozený už tam vyslovil obavy, zda nebude okraden. Neznámý mu jeho obavy vyvrátil. Protože se už stmívalo, poškozený již téměř vůbec neviděl. Zato ucítil, že mu muž sahá do náprsní kapsy, kde měl uloženou peněženku. Neznámý dobře věděl, že ji tam má, protože v prodejně hendikepovaný muž platil za cigarety. Poté lapka z místa utekl. Později okradený zjistil, že mu v pouzdře u opasku chybí i mobilní telefon. Volal o pomoc, došel s pomocí k hotelovému domu Domino a požádal o přivolání policie. Hlídky policie následně pátraly po okolí. K dopadení osoby jim pomohl kamerový záznam z prodejny. Následně po 23. hodině si policisté všimli muže, který odpovídá popisu podezřelého. Ten se po oslovení dal okamžitě na útěk, poblíž sportovní haly byl zadržen. V kapse měl finanční hotovost, část stihl utratit. Mobilní telefon měl doma a policii ho vydal. Poškozený vyčíslil škodu na částku 2 900 korun. Policisté podezřelému sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Na mosteckých slavnostech přišel Mostečan o peněženku a doklady

Nepříjemný zážitek z mosteckých slavností si odnesl jeden mladý muž z Mostu. U stánku s občerstvením si kupoval nápoj a peněženku si poté dal do zadní kapsy kalhot. Zřejmě to někdo viděl a využil situace, když na místě bylo hodně lidí. Poškozenému neznámý podnikavec odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Případ krádeže na osobě a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku nyní šetří mostečtí policisté.


 

Řidič havaroval na kruháku, měl pozitivní dechovou zkoušku

Dopravní policisté řešili o víkendu dopravní nehodu, která se stala na silnici I/13 u kruhového objezdu v Souši. Řidič nákladního vozidla Tatra při výjezdu z kruhového objezdu na Chomutov nedal přednost v jízdě při přejíždění do pravého jízdního pruhu jedoucímu osobnímu vozu značky VW a narazil do něj bočně. Osobní auto se při střetu otočilo do protisměru. Řidič nákladního vozidla měl pozitivní dechové zkoušky na alkohol, podrobil se lékařskému vyšetření. Skončil v policejní cele a přišel o řidičský průkaz. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hmotnou škodu policie vyčíslila na částku 61 000 korun. Ke zranění osob nedošlo.


 

Vandal o víkendu zapálil dva plastové kontejnery na papír

Škodu za osm tisíc utrpěly technické služby města Mostu. Neznámý poberta v mostecké ulici Zdeňka Štěpánka zapálil o víkendu v nočních hodinách dva plastové kontejnery na papírový odpad. Ty zásahem neznámého pachatele zcela shořely. Na místě zasahovali hasiči mosteckého hasičského záchranného sboru. Případem trestného činu poškození cizí věci se nyní zabývají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 8. září 2015


 

vytisknout  e-mailem